Uutiset

Tongji on Tracks osallistujat WDC2012 lähettiläiksi

Lauantaina 14.5. järjestetty Moved by China tapahtuma piti sisällään monta mielenkiintoista hetkeä.

Päivän aluksi Taikin dekaani Helena Hyvönen kertoi professori LOU Yongjin vierailuprofessuurista muotoilun laitoksella. Myöhemmin iltapäivällä LOU piti erikoisluennon muotoilun tehtävästä ja tulevaisuudesta.

Mielenpainuvin hetki oli kuitenkin Tongji on Tracks opiskelijoiden "kastaminen" WDC2012 lähettiläiksi. Hymyilevä ja innostunut joukko Tongjin opiskelijoita kokoontui lavalle ja lausui Yrjö Sotamaan, Pekka Timosen ja Lou Yongjin perässä seuraavan valan:

 

I solemnly swear
from today onwards until the end of 2012,
to experience, promote and enjoy World Design Capital Helsinki.
I will find the time
to notice the design embedded in everyday life,
to talk about it, and to appreciate it.
I will use design to manage challenges in my own life
and help others to do so.

I will take part in revitalizing and reinventing the new urban environment,
whether it is by sorting my waste,
creating physical improvements in our environment,
or by simply smiling to strangers.

But most of all,
I will have fun with design
and share my experiences with others
to spread the love of design.
I solemnly swear
to faithfully execute the responsibility given to me,
As the Ambassador of World Design Capital Helsinki 2012

 

Tapahtumien välissä suunniteltiin Kiina-paviljonkin World Design Capital 2012 vuodelle. Suunnittelun tulokset esitettiin päivän päätteeksi Pekka Timoselle, joka lupasi viedä suunnittelua eteenpäin ja toivoi, että Helsinkiin todella saataisiin pystytettyä maamerkki Shanghain ja Helsingin välisen yhteistyön merkiksi.

 

 

 


 
 

Masters of Arts -festivaali käynnistyi iloisen tunnelman siivittämänä

Pitkälti toistatuhatta kutsuvierasta oli saapunut nauttimaan Masters of Art -festivaalin avajaistunnelmasta. Iloinen puheensorina täytti Salmisaarentalon valoisan tilan, jossa jokainen opinnäytetyö esittäytyi harmonisessa ympäristössä. Näyttely oli kutsuva ja siihen oli helppo tutustua. Vieraiden joukossa vilahteli punapuseroisia Tongjin yliopiston opiskelijoita, jotka olivat rakentaneet oman Tongji on Tracks Shanghai
-tervehdyksensä näyttelyyn.

Masters of Art -festivaali kokoaa joka kevät Aalto-yliopiston tärkeät sidosryhmät kuulemaan ja näkemään, mitä Aallossa oikeasti saadaan aikaiseksi. MoA näyttää aidosti, miten tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Aalto-yliopisto on aidosti menossa kohti päämääräänsä edelläkävijänä, joka muuttaa maailmaa.

− Olen todella iloinen ja ylpeä MoAn järjestelyiden onnistumisesta ja avajaisillan tunnelmasta. Lämmin kiitos kuuluu kaikille tilaisuuden järjestelytöihin osallistuneille! Olemme saaneet valtavasti hyvää palautetta ja vieraamme ovat olleet todella tyytyväisiä tapahtumaan. Iloitsin myös monien vanhojen moalaisten tapaamisesta ja heidän kannustuksestaan tapahtuman jatkamiseen, Aallon strategisista tapahtumista vastaava Tuuli Sotamaa kuvailee avajaistunnelmiaan.

Masters of Arts -festivaali tarjoaa upean kavalkadin nuorten valmistuvien maistereiden opinnäytetöistä kootun näyttelyn Salmisaaritalossa Ruoholahdessa (Porkkalankatu 13 G) 12.−29.5.2011. Festivaaliohjelma koostuu näyttelystä, seminaareista, keskusteluista, elokuvanäytöksistä, opastuksista ja workshopeista näyttäviä avajaisjuhlia unohtamatta.


Masters of Arts 2011 -näyttely on avoinna yleisölle 12.−29.5.2011 arkisin klo 12−20 ja viikonloppuisin 12−18 osoitteessa Porkkalankatu 13, 00180. www.moa.fi


Lisätietoja tapahtumista:
www.moa.fi
Tuuli Sotamaa, tuuli.sotamaa(at)aalto.fi, puh. 050 33 16 727
Anna Varakas, anna.varakas(at)aalto.fi, puh. 050 512 46 57

 
 

Tongji on Tracks saapuu Helsinkiin

Kiinalainen Tongjin yliopisto järjestää toukokuussa matkan Suomeen Aalto-yliopiston vieraaksi. Kiinasta matkaan lähtee 80 opiskelijaa sekä joitakin professoreja ja johdon edustajia.

Matka tapahtuu junalla Shanghaista Venäjän läpi Helsinkiin. Juna on lähtenyt matkaan keskiviikkona 4.5. ja se saapuu Helsingin rautatieasemalle tiistaina 10.5. klo 18.01.

Kiinalaisryhmä täydentyy lentoteitse saapuvilla Tongjin professoreilla ja rehtoriston edustajilla sekä suuryritysten johtajilla.

Tongjilaisten junamatka, Tongji on Tracks, on vastavierailu noin vuosi sitten Aalto-yliopiston opiskelijoiden aloitteesta syntyneeseen Aalto on Tracks -hankkeeseen. Tuolloin 80 opiskelijaa, tutkijaa ja partneria matkasi junalla Helsingistä Shanghain maailmannäyttelyyn.
 
   

LOU Yongjin erikoisluento 14.5.

Tongjin yliopiston professori, arkkitehti LOU Yongjin erikoisluento Design Harvests, An Acupuncture Design Approach Towards Sustainability, järjestetään lauantaina 14.5. klo 15.30 osana Moved by China workshopia.

LOU Yongji on luonut häkellyttävän monipuolisen ja kansainvälisen uran. Viime vuosina LOU Yongji on keskittynyt kestävän kehityksen ja suunnittelun edistämiseen niin Kiinassa kuin kansainvälisesti.

Lisätietoa tapahtumasta ja puhujasta

 

 

 
 

MoA festivaaliohjelma on julkistettu

Masters of Arts 2011 -festivaalin ohjelmisto tarjoaa seminaareja, elokuvanäytöksiä, opastettuja kierroksia näyttelyssä, workshopeja, keskusteluita, juhlia jne.

MoA2011 -seminaarien teemana on rohkeus; rohkeus kysyä ja vastata, yrittää ja epäonnistua, muuttaa maailmaa ja katsoa tulevaisuuteen. MoA11 kokoaa yhteen joukon mielenkiintoisia ihmisiä pohtimaan rohkeutta eri näkökulmista. Seminaareihin ilmoittautuminen. Alla poimintoja rohkeimmista...


13.5. klo 15.00–18.00 / Perjantai 13. - epäonnistumisten seminaari
Moderaattoreina Mika Pantzar ja Saku Tuominen. Haastateltavina valmentaja Jari Sarasvuo, kauppatieteen professori, enfant terrible Petri Parvinen, Ronald McDonaldin varastanut kuvataiteilija Jani Leinonen, Igglon toimitusjohtaja Mikko Ranin, stailauksen milla magia Minttu Vesala ja mainosmaailman kärki Ami Hasan.

20.5. klo 14.00–16.00 / Rakkauden filosofia
Elämässä on kaksi asiaa: pelko ja rakkaus. Kysymys kiteytyy: kummalla tavalla valitset elää ja kuolla? Inspiroivana esiintyjänä tunnettu Aalto-yliopiston professori Pekka Himanen jatkaa rohkeissa filosofisissa puheenvuoroissaan pureutumistaan elämän peruskysymyksiin.


Tiistai 24.5. klo 16.00–19.00 / Global Impact
Yhteiskunnallisiin ja maailmanlaajuisiin haasteisiin on vastattava, jotta maailmasta voidaan tehdä parempi paikka elää. Köyhyyden vähentäminen on yksi merkittävimmistä keinoista. Global Impact  -seminaarissa puhuvat ihmiset, jotka työskentelevät eri puolilla maailmaa ja luovat ratkaisuja, joilla voi olla käänteentekevä vaikutus. Seminaarin moderaattorina toimii Suomen World Visionin yrityssuhdepäällikkö Annukka Klinge, puhujina Ignacio González Nappa, professori Minna Halme ja professori Liisa Välikangas.


Keskiviikko 25.5. klo 15.00–17.00 / Dialogeja rohkeudesta
Platonin dialogit kuuluvat antiikin kirjallisuuden parhaimmistoon. Dialogien aiheina ovat elämän keskeiset moraaliset kysymykset ja kysyjän sekä kyseenalaistajan rooli on kirjoitettu Sokrateelle. Lakhes, yksi Platonin tunnetuimpia dialogeja, käsittelee rohkeutta. Tänään Sokrateen, kysyjän paikan ottaa pastori, kirjailija ja viininystävä Jaakko Heinimäki. Heinimäen keskustelukumppaneina mm. Taru From ja Ilpo Martikainen.


Kiinalaisopiskelijat Helsinkiin ja keskustelua Guggenheimista

MoAlla on kunnia isännöidä 80 kiinalaisopiskelijan joukkoa Tongjin yliopistosta. Kiinalaisopiskelijat saapuvat Helsinkiin junalla Shanghaista. Yhdessä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa he suunnittelevat 14.5. klo 12-18 Kiina-paviljongin Helsinkiin juhlistamaan World Design Capital 2012 -teemavuotta. Yleisö on tervetullut seuraamaan paviljongin suunnittelua.

Yleisö pääsee debatoimaan Helsingin kulttuuristrategiasta ja Guggenheim-museoselvityksestä yhdessä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataisen ja Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirénin kanssa 23.5. klo 19-21.


Opastettuja kierroksia ja elokuvanäytöksiä

Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai osallistumalla opastetuille kierroksille. Opastuksien aikataulu www.moa.fi -sivuilla. Kino Engelissä järjestetään MoAn aikana joka tortstai-ilta elokuvanäytös, jossa esitetään elokuvat Sisko tahtosiin jäädä ja Käännän selkäni.


Koko ohjelmisto www.moa.fi


 
   

Sivu 2 / 3