Aalto-yliopiston Masters of Arts 2011 -festivaalin ohjelmisto:

Aalto-yliopiston Masters of Arts 2011 -festivaalin ohjelmisto:

Luvassa rohkeita esiintyjiä ja mielenkiintoisia puheenvuoroja

Aalto-yliopiston Masters of Arts -festivaali (MoA) tarjoaa upean kavalkadin nuorten valmistuvien maistereiden opinnäytetöistä kootun näyttelyn Salmisaaritalossa Ruoholahdessa (Porkkalankatu 13) 12.−29.5.2011. Festivaaliohjelma koostuu näyttelystä, seminaareista, keskusteluista, elokuvanäytöksistä, opastuksista ja workshopeista näyttäviä avajaisjuhlia unohtamatta.

 

Seminaarien teemana on rohkeus

Masters or Arts 2011 -seminaarien teemana on rohkeus: rohkeus kysyä ja vastata, yrittää ja erehtyä, muuttaa maailmaa ja katsoa tulevaisuuteen. Festivaalin aikana järjestetään kahdeksan seminaaria, alla poimintoja rohkeimmista.

 

Perjantai 13. – epäonnistumisen seminaari

Perjantai 13.5. klo 15.00–18.00

Epäonnistuminen on välttämätön osa luovuutta ja uuden löytämistä. Onnistumisten takana on aina joukko sattumia, vahinkoja ja todellisia epäonnistumisia. Moderaattorit Mika Pantzar ja Saku Tuominen haastattelevat eri alojen kiistattomia onnistujia, jotka paljastavat pahimmat epäonnistumisensa. Haastateltavina ovat valmentaja Jari Sarasvuo, kauppatieteen professori, enfant terrible Petri Parvinen, Ronald McDonaldin varastanut kuvataiteilija Jani Leinonen, Igglon toimitusjohtaja Mikko Ranin, stailauksen milla magia Minttu Vesala ja mainosmaailman kärki Ami Hasan.

 

Rakkauden filosofia 
Perjantai 20.5. klo 14.00–16.00

Elämässä on kaksi asiaa: pelko ja rakkaus. Kysymys kiteytyy, kummalla tavalla valitset elää ja kuolla? Luovaa intohimoa toteuttaen, vaiko antaen pelon kautta kuoleman sijaita itsessäsi tukahduttavana voimana? Haluatko olla rakkauden haavassasi kiinni vai uskallatko rakastaa? Inspiroivana esiintyjänä tunnettu Aalto-yliopiston professori Pekka Himanen jatkaa rohkeissa filosofisissa puheenvuoroissaan pureutumistaan elämän peruskysymyksiin.

 

Global Impact

Tiistai 24.5. klo 16.00–19.00

Yhteiskunnallisiin ja maailmanlaajuisiin haasteisiin on vastattava, jotta maailmasta voidaan tehdä parempi paikka elää. Köyhyyden vähentäminen on yksi merkittävimmistä vaikuttamisen keinoista. Global Impact -seminaarissa puhuvat ihmiset, jotka työskentelevät eri puolilla maailmaa ja luovat ratkaisuja, joilla voi olla käänteentekevä vaikutus. Latinalaisen Amerikan suurimman kansalaisjärjestön Un Techo Para Mi Pais kehitysjohtajana toimiva 26-vuotias Ignacio González Nappa kertoo häkellyttävistä hankkeista slummialueilla ja yliopistoyhteistyöstä. Professori Minna Halme avaa innovaatiotoimintaa BOP-markkinoilla (base of the pyramide). Professori Liisa Välikangas esittelee Innovation Democracy -järjestön toimintaa, joka tukee vastavalmistuvien opiskelijoiden yrittäjyyskoulutusta ja työllistymistä. Moderaattorina toimii Suomen World Visionin yrityssuhdepäällikkö Annukka Klinge.

 

Dialogeja rohkeudesta

Keskiviikko 25.5. klo 15.00–17.00

Platonin dialogit kuuluvat antiikin kirjallisuuden parhaimmistoon. Dialogien aiheina ovat elämän keskeiset moraaliset kysymykset ja kysyjän sekä kyseenalaistajan rooli on kirjoitettu Sokrateelle. Lakhes, yksi Platonin tunnetuimpia dialogeja, käsittelee rohkeutta. Tänään Sokrateen, kysyjän paikan ottaa pastori, kirjailija ja viininystävä Jaakko Heinimäki. Heinimäen keskustelukumppanina on oman yrityksen perustanut, pitkän linjan retail-markkinaosaaja Taru From, Genelecin perustaja, hallituksen puheenjohtaja ja vanhoista koneista intohimoisesti kiinnostunut Ilpo Martikainen, sekä näyttelijä Antti Luusuaniemi. Aiheena on rohkeus.

 

Kiinalaisopiskelijat Helsinkiin ja keskustelua Guggenheimista

MoAlla on kunnia isännöidä 80 kiinalaisopiskelijan joukkoa Tongjin yliopistosta. Kiinalaisopiskelijat saapuvat Helsinkiin junalla Shanghaista. Yhdessä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa he suunnittelevat 14.5. klo 12−18 Kiina-paviljongin Helsinkiin juhlistamaan World Design Capital Helsinki 2012 -teemavuotta. Yleisö on tervetullut seuraamaan paviljongin suunnittelua. Workshopin yhteydessä järjestetään professori LOU Yongjin erikoisluento: Design Harvests, An Acupuncture Design Approach Towards Sustainability.

 

Yleisö pääsee debatoimaan Helsingin kulttuuristrategiasta ja Guggenheim-museoselvityksestä yhdessä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataisen ja Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirénin kanssa 23.5. klo 19−21.

 

Masters of Arts 2011 -näyttely on avoinna yleisölle 12.−29.5.2011 arkisin klo 12−20 ja viikonloppuisin 12−18 osoitteessa Porkkalankatu 13, 00180. www.moa.fi

 

Lisätietoja tapahtumista:

Tuuli Sotamaa, tuuli.sotamaa@aalto.fi, puh. 050 33 16 727

Anna Varakas, anna.varakas@aalto.fi, puh. 050 512 46 57