Kaikki Uutiset

MoA festivaaliohjelma on julkistettu

Masters of Arts 2011 -festivaalin ohjelmisto tarjoaa seminaareja, elokuvanäytöksiä, opastettuja kierroksia näyttelyssä, workshopeja, keskusteluita, juhlia jne.

MoA2011 -seminaarien teemana on rohkeus; rohkeus kysyä ja vastata, yrittää ja epäonnistua, muuttaa maailmaa ja katsoa tulevaisuuteen. MoA11 kokoaa yhteen joukon mielenkiintoisia ihmisiä pohtimaan rohkeutta eri näkökulmista. Seminaareihin ilmoittautuminen. Alla poimintoja rohkeimmista...


13.5. klo 15.00–18.00 / Perjantai 13. - epäonnistumisten seminaari
Moderaattoreina Mika Pantzar ja Saku Tuominen. Haastateltavina valmentaja Jari Sarasvuo, kauppatieteen professori, enfant terrible Petri Parvinen, Ronald McDonaldin varastanut kuvataiteilija Jani Leinonen, Igglon toimitusjohtaja Mikko Ranin, stailauksen milla magia Minttu Vesala ja mainosmaailman kärki Ami Hasan.

20.5. klo 14.00–16.00 / Rakkauden filosofia
Elämässä on kaksi asiaa: pelko ja rakkaus. Kysymys kiteytyy: kummalla tavalla valitset elää ja kuolla? Inspiroivana esiintyjänä tunnettu Aalto-yliopiston professori Pekka Himanen jatkaa rohkeissa filosofisissa puheenvuoroissaan pureutumistaan elämän peruskysymyksiin.


Tiistai 24.5. klo 16.00–19.00 / Global Impact
Yhteiskunnallisiin ja maailmanlaajuisiin haasteisiin on vastattava, jotta maailmasta voidaan tehdä parempi paikka elää. Köyhyyden vähentäminen on yksi merkittävimmistä keinoista. Global Impact  -seminaarissa puhuvat ihmiset, jotka työskentelevät eri puolilla maailmaa ja luovat ratkaisuja, joilla voi olla käänteentekevä vaikutus. Seminaarin moderaattorina toimii Suomen World Visionin yrityssuhdepäällikkö Annukka Klinge, puhujina Ignacio González Nappa, professori Minna Halme ja professori Liisa Välikangas.


Keskiviikko 25.5. klo 15.00–17.00 / Dialogeja rohkeudesta
Platonin dialogit kuuluvat antiikin kirjallisuuden parhaimmistoon. Dialogien aiheina ovat elämän keskeiset moraaliset kysymykset ja kysyjän sekä kyseenalaistajan rooli on kirjoitettu Sokrateelle. Lakhes, yksi Platonin tunnetuimpia dialogeja, käsittelee rohkeutta. Tänään Sokrateen, kysyjän paikan ottaa pastori, kirjailija ja viininystävä Jaakko Heinimäki. Heinimäen keskustelukumppaneina mm. Taru From ja Ilpo Martikainen.


Kiinalaisopiskelijat Helsinkiin ja keskustelua Guggenheimista

MoAlla on kunnia isännöidä 80 kiinalaisopiskelijan joukkoa Tongjin yliopistosta. Kiinalaisopiskelijat saapuvat Helsinkiin junalla Shanghaista. Yhdessä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa he suunnittelevat 14.5. klo 12-18 Kiina-paviljongin Helsinkiin juhlistamaan World Design Capital 2012 -teemavuotta. Yleisö on tervetullut seuraamaan paviljongin suunnittelua.

Yleisö pääsee debatoimaan Helsingin kulttuuristrategiasta ja Guggenheim-museoselvityksestä yhdessä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataisen ja Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirénin kanssa 23.5. klo 19-21.


Opastettuja kierroksia ja elokuvanäytöksiä

Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai osallistumalla opastetuille kierroksille. Opastuksien aikataulu www.moa.fi -sivuilla. Kino Engelissä järjestetään MoAn aikana joka tortstai-ilta elokuvanäytös, jossa esitetään elokuvat Sisko tahtosiin jäädä ja Käännän selkäni.


Koko ohjelmisto www.moa.fi