Masters of Arts 2011 – luovuuden ja mielenkiintoisten tapahtumien näyttämö Salmisaarentalossa Ruoholahdessa


Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts -festivaali (MoA) järjestetään 12 .– 29.5. Salmisaarentalossa Ruoholahdessa.

Masters of Arts on valmistuvien maistereiden opinnäytetöiden sekä mielenkiintoisten tapahtumien ja seminaarien ympärille koottu kohtaamispaikka ja Aalto-yliopiston näyteikkuna. Taiteen maistereiden lisäksi näyttelyssä on ensimmäistä kertaa mukana myös kaupan ja tekniikan alojen lopputöitä. Laajennettu kokonaisuus, MoA Extended, tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen tulevaisuuteen, jolloin festivaali laajenee koko yliopiston laajuiseksi.

Masters of Arts -tapahtumien päänäyttämönä toimii Salmisaarentalo Ruoholahdessa. Kulttuurin ja taiteen kohtaamispaikkana tunnettu Kaapelitehdas sijaitsee kävelymatkan päässä. Kino Engelissä esitetään elokuvataiteen ja lavastustaiteen maistereiden opinnäytteitä.

Teemana ihminen

Masters of Arts -näyttelyn pääteemoja ovat ihminen, ympäristö, taide ja tutkimus. Opinnäytetöiden keskiössä on kuluttamisen ja käyttäytymisen moniulotteinen tutkimus, joka on ohjannut uudenlaisten käyttöliittymien, palveluiden ja ympäristöjen suunnittelua. Millaisia ovat tulevaisuuden toimistot, kirjastot, sairaalat tai palvelutalot? Miten suunnitella ekologisempia ympäristöjä ja ottaa paremmin huomioon erilaisten kohderyhmien tarpeet?

Mittavan näyttelyn ympärille on koottu eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle suunnattu tapahtumaohjelmisto. MoA-seminaarien aiheita ovat mm. epäonnistuminen osana onnistumista, Aalto-yliopiston tehtävä ja merkitys, mediakentän muuttuminen, kestävä kehitys sekä köyhyyden poistamisen haasteet. MoA toivottaa lisäksi tervetulleeksi tapahtumaan 100 Tongjin yliopistosta Shanghaista junalla saapuvaa kiinalaisopiskelijaa; tapahtuman aikana suunnitellaan kiinalais-suomalaisena yhteistyönä Helsinkiin Kiina-paviljonki. Lisäksi ohjelmistossa on luvassa elokuvanäytöksiä, opastettuja kierroksia, juhlia, demoja ja perinteisiä kaavoja rikkovia keskustelutilaisuuksia.

Kuraattorina Marita Liulia

Masters of Arts -näyttelyn kuraattorina toimii mediataiteilija Marita Liulia. Hän on kansainvälisesti tunnettu vuorovaikutteisen mediataiteen pioneeri. Marita Liulian näyttely Choosing My Religion - uskontoja jäljittämässä on keväällä 2011 esillä Arendalissa, Norjassa. Tuorein teos, vuorovaikutteinen valokuvainstallaatio Flow julkistetaan Oulussa maaliskuun lopussa.

Masters of Arts 2011 on avoinna yleisölle 12. - 29.5.2011 arkisin klo 12–20 ja viikonloppuisin 12–18 osoitteessa Porkkalankatu 13, 00180 Helsinki / Kino Engel, Sofiankatu 4.

www.moa.fi

 

Lisätietoja:

Näyttelytuottaja Tarja Peltoniemi, tarja.peltoniemi@aalto.fi, puh. 050 532 3817

Viestintäpäällikkö Anne Tapanainen, anne.tapanainen@aalto.fi, puh. 050 434 9711