Kaikki Uutiset

Miina Hujalan teokset Galleria Jangvassa

Tämän kevään MoA:aan osallistuvan tulevan maisterin Miina Hujalan yksityisnäyttely aukeaa Galleria Jangvaan. Töissään Hujala tarkastelee kansallisen identiteetin paikantumista toimintatapoihin, ajatuksiin ja arvoihin, kyseenalaistaen näiden minuutta rakentavien käytäntöjen ylläpitämisen tärkeyttä. Teoksen rakenne koostuu videolle kuvatuista liikkuvan kuvan osioista ja valokuvista.

Ensimmäisen videoteos-osuus on kuvattu kesän 2010 aikana Ox-Bow residenssissä Michiganissa Yhdysvalloissa projisoiden valkokankaalle otteita Teuvo Tulion elokuvasta Laulu tulipunaisesta kukasta (1938). Toisessa osiossa Hujala valokuvasi synnyinpaikkakunnallaan Savitaipaleella osittain hajonneita tai muuten tarpeettomaksi tulleita latoja, asettaen niiden seinämiin kynttilöitä. Kolmas osio on liikkuvan kuvan teos, joka kuvataan Helsingissä, käsitellen identiteettiin liittyviä kansallisia ja kulttuurillisia rooleja ja esiintymisiä.

Hujala on esittänyt teoksiaan Suomessa ja ulkomailla, niin näyttelyissä kuin näytöksissäkin, kuten esimerkiksi Ox-Bow residenssissä Yhdysvalloissa, Park Galleryssä Teheranissa ja Kettupäivillä Helsingissä. Teokset ovat kiertäneet The Rencontres Internationales -festivaalin kautta Pariisissa, Madridissa ja Berliinissä sekä olleet esillä ryhmänäyttelyissä, kuten Berliinissä Antidote-näyttelyssä viime syksynä sekä Galleria Rantakasarmissa vuoden 2010 alussa.

Miina Hujala on pitänyt yhteisnäyttelyitä Tampereella ja Helsingissä sekä yksityisnäyttelyn Galleria Rajatilassa 2007. Yhtenä taiteellisen toimintansa osa-alueena hän pitää erilaisia yhteistyöprojekteja, joista aktiivisin on Helsingissä sijaitsevan Galleria Alkovin toiminnan organisoiminen.

 

hujalamiina_kuva03

Replaced Acts, 2010