Kaikki Uutiset

Masters of Arts on varma kevään merkki


Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun perinteinen Masters of Arts -festivaali [MoA] järjestetään tänä vuonna 12.–29.5. Salmisaarentalossa Ruoholahdessa.

MoA on kohtaamispaikka ja näyteikkuna, jonka sydämenä sykkii mittava lopputyönäyttely. Vuosien aikana MoA on muuttanut muotoaan, kehittynyt ja vaihtanut sijaintiaan. Tänä keväänä MoA laajenee Extended-osiolla; taiteen maistereiden lisäksi näyttelyssä on enimmäistä kertaa mukana myös kaupan ja tekniikan alojen töitä. Näyttelyn kuraattorina toimii mediataiteilija Marita Liulia.

Suurimmalla osalla näyttelyyn osallistuvista maistereista työn lähtökohtana on ollut ihminen. Opinnäytteissä tutkitaan käyttäjien ja kuluttajien kokemuksia ja tarpeita, uudistetaan käyttöliittymiä ja tutkitaan poikkeaville kohderyhmille suunnattuja palveluita ja ekologisempia ympäristöjä.

Näyttelyn lisäksi MoA tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, joka koostuu seminaareista, keskustelutilaisuuksista, elokuvanäytöksistä, workshopeista ja opastetuista kierroksista.

MoA toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa yleisön ja yhteiskunnan kanssa – tähän Salmisaarentalo tarjoaa erinomaiset puitteet. Festivaalin uusi paikka, Salmisaarentalo on rakennettu vuosina 1937–40. Vaikuttavan kokoisen, historiallisesti arvokkaan talon on pääasiassa suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio. Talosta löytyy sekä vanhaa teollisuusmiljöötä että valmista toimistotilaa.

Kulttuurillisesti rikas Kaapelitehdas on vain parin minuutin kävelymatkan päässä, ja julkinen liikenne tuo suoraan tapahtumapaikalle. Paikallis- ja seutuliikenteen bussit kulkevat pitkin Porkkalankatua. Lähin metroasema sekä Kauppakeskus Ruoholahden palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä. Raitiovaunun linja 8 päätepysäkki löytyy kadun toiselta puolen.