Mikä on MoA?

Kohtaamispaikka ja näyteikkuna

Vuosien aikana MoA on muuttanut muotoaan, kehittynyt ja vaihtanut sijaintiaan.


human_med


user_med


research_med


envi_med


 arts_med
65px-08

MoA on aina ollut tapahtuma, jossa taiteen ja designin uudet ammattilaiset, yleisö ja yritykset kohtaavat. Tänä keväänä MoA laajenee Extended-osiolla, jonka muodostavat ensimmäistä kertaa mukana olevat kaupan ja tekniikan alojen valmistuvien maistereiden työt.

MoA esittelee suurelle yleisölle erinomaisia opinnäytteitä, yksilöllisiä kannanottoja, yritysyhteistyön tuloksena syntyneitä konsepteja ja tuotteita sekä taiteellisia teoksia – kaikkea tätä sulassa sovussa.

Valmistuville maistereille näyttely tarjoaa mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa yhteiskunnan, tulevien työnantajien, median ja muiden vaikuttajien kanssa.

Yrityksille ja kumppaneille Masters of Arts tarjoaa näkyvyyden lisäksi mahdollisuuden verkostoitumiseen ja dialogiin luovan alan osaajien ja valmistuvien taiteen maisterien kanssa.

Suurimmalla osalla näyttelyyn osallistuvista maistereista työn lähtökohtana on ollut ihminen, riippumatta alasta. Opinnäytteissä tutkitaan käyttäjien ja kuluttajien kokemuksia ja tarpeita, uudistetaan käyttöliittymiä ja kiinnostutaan luomaan palveluja ja ekologisempia ympäristöjä poikkeaville kohderyhmille. Millaisia ovat tulevaisuutemme kodit, kesämökit, toimistot, kirjastot, sairaalat ja palvelutalot? Taiteen ja designin lopputöissä on esillä ihmisenä olemisen moninaisuus.

Näyttelyn lisäksi MoA tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, joka koostuu muun muassa seminaareista, keskustelutilaisuuksista, elokuvanäytöksistä, workshopeista ja opastetuista kierroksista. Tämän kevään MoA ja sen Extended kokonaisuus on myös pieni alkupala ensi vuoden suurtapahtumalle, jossa koko Aalto-yliopiston osaaminen tulee näyttäytymään saman katon alla.
 
Miksi MoA?

Maistereiden juhla ja taidonnäyte

Vuosien ponnistelu maisterin tutkintoon maineikkaassa korkeakoulussa ansaitsee arvoisensa päätöksen: viimeisen treenin ennen harppausta toivotulle työuralle.


human_med


user_med


research_med


envi_med


 arts_med
65px-08

Masters of Arts on valmistuvan sukupolven yhteinen voimanponnistus saada näkyviin koko Aalto-yliopiston luova energia ja ideoiden rikkaus. Ne ovat brändimme olennaisia ainesosia, ja myös se viesti, jolla kutsumme lupaavia oppilaita kotimaassa ja ulkomailla liittymään tähän jännittävään luovaan yhteisöön. Nyt ensimmäistä kertaa yhtenäisen Aalto-yliopiston aikana mukaan liittyy taidonnäytteitä muiltakin aloilta kuin taiteen piiristä. Kauppakorkeakoulusta sekä tekniikan kouluilta on mukana opinnäytteitä tekemässä festivaalista entistä monialaisempaa. Masters of Arts suuntaa kohti Aalto-yliopiston päämäärää: tapahtumaa, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden.

Vuosien kokemus kertoo, että MoA lisää opiskelijoiden motivaatiota valmistua. Kaikki haluavat seistä yhdessä tällä luovuutta tihkuvalla näyttämöllä. Mittava tapahtuma poikii uusia yrityksiä, kun mukana olevat opiskelijat huomaavat ajatustensa ja pyrkimystensä kohtaavan. MoA laajentaa työmme vaikutusalaa.

Masters of Arts on foorumi, joka tukee kontaktien luomista potentiaalisiin työantajiin. Moni esimerkki todistaakin tätä uusien mahdollisuuksien avautumista. Korkeakoulun näkökulmasta MoA on myös opetuksen ja tutkimuksen laadun sekä korkeakoulun työn relevanssin mittari. Yhteistyökumppanimme, rahoittajat ja media voivat arvioida, onko Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu onnistunut sille uskotussa tehtävässä.

Festivaali viestii myös kansainvälisyydestä sekä siitä monipuolisesta yhteistyöstä, jota korkeakoululla on yritysten, kulttuurilaitosten ja muiden yliopistojen kanssa. MoAn seminaarit peilaavat ajankohtaisen keskustelun ja esillä olevien töiden suhdetta, asettavat ne laajempaan yhteyteen.

 
Aika ja paikka

Masters of Arts 2011 on avoinna yleisölle 12.–29.5.2011 arkisin klo 12.00–20.00 ja viikonloppuisin 12.00–18.00 osoitteessa Porkkalankatu 13 G, 00180 Helsink/Kino Engel, Sofiankatu 4

Aalto-yliopiston Masters of Arts -festivaali on tapahtuma, jossa monialaisen yliopiston uudet ammattilaiset, yleisö ja yritykset kohtaavat. Se on myös paikka, jossa tiede ja taide kohtaavat.

MoAn sijainti merellisessä Ruoholahdessa osoittaa korkeakoulun halua olla siellä missä tapahtuu, vaikuttamassa ja näkymässä. Ideana on toimia keskellä yleisöä vuorovaikutuksessa. Kulttuurillisesti rikas Kaapelitehdas on vain parin minuutin kävelymatkan päässä.

Festivaalin uusi paikka, Salmisaarentalo on rakennettu vuosina 1937–40. Vaikuttavan kokoisen, historiallisesti arvokkaan talon on pääasiassa suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio. Talosta löytyy sekä vanhaa teollisuusmiljöötä että valmista toimistotilaa. Paikallis- ja seutuliikenteen bussit kulkevat pitkin Porkkalankatua. Lähin metroasema sekä Kauppakeskus Ruoholahden palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä. Raitiovaunun linja 8 päätepysäkki löytyy kadun toiselta puolen.

new_map

 
Yhteistyökumppanit

MoA2011 syntyy tuloksekkaalla yhteistyöllä

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts festivaalista on kasvanut merkittävä kulttuuritapahtuma, joka tunnetaan laajasti. Tapahtuman ainutlaatuinen sisältö ja sen korkea laatu ovat herättäneet myös kansainvälistä kiinnostusta ja arvostusta.

MoAn historia on vielä rakentumassa, mutta sillä on jo vankkoja traditioita. Tänä keväänä järjestettävä tapahtuma on kymmenes festivaalimuotoinen MoA. MoAn sydämenä on aina vastavalmistuneiden taiteen maistereiden lopputyönäyttely.

Opinnäytetyönäyttelyn täydentää monipuolinen ohjelmisto. MoA on tuonut aiemminkin huippuosaajia kansainvälisiin seminaareihin keskustelemaan kaupunkikulttuurista, muotoilusta, muodista, elokuvasta, arkkitehtuurista, bisneksestä, visuaalisuudesta, innovaatioista, luovuudesta ja filosofiasta. Seminaarien teemat pureutuvat oman aikansa ilmiöihin ja katsovat eteenpäin - niissä tulevaisuus nähdään positiivisia haasteita luovana kohteena. Seminaarit ovat mahdollistaneet hyvin mielenkiintoisia ja antoisia kumppanuuksia monien yritysten kanssa. Seminaarien lisäksi MoAn aikana järjestetään lukuisia muita tapahtumia, joilla jokaisella on oma kohdeyleisönsä.

MoA on yrityksille uudenlainen, mielenkiintoinen ja luova yhteistyökumppani. Haluamme saada festivaalia toteuttamaan myös yrityksiä, joiden tuotteita ja palveluita ei perinteisesti ole totuttu yhdistämään muotoiluun, designiin tai taiteeseen. Näemme muotoilun ja luovan osaamisen vahvasti osana yritysten kilpailukykyä ja toimintaa.

Festivaali tarjoaa yrityksille ja kumppaneille näkyvyyden lisäksi mahdollisuuden verkostoitumiseen luovan alan osaajien kanssa sekä mielenkiintoisen dialogin valmistuvien maisterien kanssa.

Masters of Arts 2011 pääyhteistyökumppani on SPONDA

Tapahtumaa tukevat: Helsingin kaupunki, Akateeminen Kirjakauppa, Skanno, Isku ja RGB