Events kalenteri
Tänään
Tulossa tässä kuussa
Edellinen kuukausi Edellinen päivä
Seuraava päivä Seuraava kuukausi

Jalkeilla Taas ensi-ilta Tulosta
perjantai, 15 toukokuu 2009, 18:00 - 20:00
Maarit Suomi-Väänänen: JALKEILLA TAAS (2009, 10min)

Jalkeilla taas on lyhytelokuva ja mediataideteos, jossa lumivaippaan peittynyt Datsun 100A matkaa kesäisessä maisemassa. Jokin on nyrjäyttänyt arkipäiväisen sijoiltaan ja elokuvassa vallitseekin hullunkurinen poikkeustila.  Jalkeilla taas on liikenteessä liikuttuneena ja jouten joutomailla.

Jalkeilla taas on juuri valittu Kanadaan World Wide Short Film Festivaaleille (Official Selection).
Lyhytelokuvafestivaali on Pohjois-Amerikan suurin ja sinne tarjottiinkin yli 3900 elokuvaa.
Canadian Film Center järjestää festivaalin 16. kertaa Torontossa 16.-21.6.
Jalkeilla taas on mukana Ranskassa mediataidefestivaali Bandits-Magesissa 4.-10.5.
ja Cannes Short Film Cornerin elokuvamarketissa 13.-24.5.
Porin taidemuseon museoiden yössä Jalkeilla taas nähdään 16.5. Myös YLE esittää elokuvan.

Tervetuloa JALKEILLA TAAS elokuvan ensi-iltaan
Mediakeskus Lumen Sampo-saliin perjantaina 15.5. klo 18:00.
Taik, Hämeent. 135 C, Helsinki


Jalkeilla taas -teossa on mukana suomalaisen elokuvan tekijöitä, kuten äänisuunnittelija Kyösti Väntänen ja erikoistehostesuunnittelija Konsta Mannerheimo. Kuvaaja Sari Aaltonen kuvasi elokuvan filmille. Stunttina ajaa Risto Hämäri. Tapani Rinteen säveltämän elokuvamusiikin lisäksi teoksessa rämisee Kohu-63:n hardcorepunk. Elokuvan leikkasi Ville Väänänen. DVD:n grafiikasta vastaa Ville Kiiski.

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus ja tuotanto on Maarit Suomi-Väänäsen, jonka palkittuja teoksia on esitetty ulkomailla ja Suomessa näyttelyissä, festivaaleilla ja televisiossa. Elokuvaohjaaja ja mediataiteilija Suomi-Väänäsen (s.1966) teoksia ovat mm. Suolaista lunta (2007), vähän niinku pelottavaa... (2005) ja Joutsenlaulu (2004).
Elokuvaa ovat tukeneet YLE Yhteistuotannot/Sari Volanen, AVEK/Milla Moilanen ja Ulla Simonen sekä Taiteen keskustoimikunta ja Suomen Kulttuurirahasto. DVD:tä ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, Medusa.fi, Taiteen keskustoimikunta ja Frame.

“Horisontista ilmestyy sulottoman suloinen olento, Datsun 100A, jonka matkaa siivittää tomupilvi. Maailma laajenee, matka jatkuu törmäillen ja hapuillen hullun karussa, kivikkoisessa maailmassa. --- Viesti on se, että esiin on saatava nimenomaan ihminen ja ihmisen sydän yksittäisen ja yleisen pelon aikakautena. Melankolinen lyhytelokuva on narratiivinen tarina --- Lumivaipan peittämä sokkona suunnistava olento on samalla sekä elämän alussa että elämää nähnyt. --- Ilmassa on pysähdys sellaisten hetkien jälkeen, jolloin kuolema voi olla yhden sanan tai väärän askeleen varassa. Takana on jo kova ja armoton taipale. Kuitenkin selviämme, ja jatkamme kapinaa unohtaaksemme hetket, jolloin joudumme elämään vastenmielisen lähellä kuolemaa. --- Taiteilijan valinta kuvata filmille mahdollistaa muun muassa valon vaihtelut; kontrastierot luovat kiinnostavan tunnelman läpi elokuvan. --- Tehokeinona on käytetty taitavasti ajan manipulointia. --- Vuoropuhelu elokuvan eri osien välillä toteutuu sulavasti niin rakenteellisesti, äänellisesti kuin sisällöllisestikin.”
kuraattori Marita Muukkonen, Frame

Takaisin