Events Calendar
See Today
UpComing this month
Previous month Previous day
Next day Next month

Jalkeilla Taas ensi-ilta Print
Friday, 15 May 2009, 18:00 - 20:00
Maarit Suomi-Väänänen: JALKEILLA TAAS (2009, 10min)

Jalkeilla taas on lyhytelokuva ja mediataideteos, jossa lumivaippaan peittynyt Datsun 100A matkaa kesäisessä maisemassa. Jokin on nyrjäyttänyt arkipäiväisen sijoiltaan ja elokuvassa vallitseekin hullunkurinen poikkeustila.  Jalkeilla taas on liikenteessä liikuttuneena ja jouten joutomailla.

Jalkeilla taas on juuri valittu Kanadaan World Wide Short Film Festivaaleille (Official Selection).
Lyhytelokuvafestivaali on Pohjois-Amerikan suurin ja sinne tarjottiinkin yli 3900 elokuvaa.
Canadian Film Center järjestää festivaalin 16. kertaa Torontossa 16.-21.6.
Jalkeilla taas on mukana Ranskassa mediataidefestivaali Bandits-Magesissa 4.-10.5.
ja Cannes Short Film Cornerin elokuvamarketissa 13.-24.5.
Porin taidemuseon museoiden yössä Jalkeilla taas nähdään 16.5. Myös YLE esittää elokuvan.

Tervetuloa JALKEILLA TAAS elokuvan ensi-iltaan
Mediakeskus Lumen Sampo-saliin perjantaina 15.5. klo 18:00.
Taik, Hämeent. 135 C, Helsinki


Jalkeilla taas -teossa on mukana suomalaisen elokuvan tekijöitä, kuten äänisuunnittelija Kyösti Väntänen ja erikoistehostesuunnittelija Konsta Mannerheimo. Kuvaaja Sari Aaltonen kuvasi elokuvan filmille. Stunttina ajaa Risto Hämäri. Tapani Rinteen säveltämän elokuvamusiikin lisäksi teoksessa rämisee Kohu-63:n hardcorepunk. Elokuvan leikkasi Ville Väänänen. DVD:n grafiikasta vastaa Ville Kiiski.

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus ja tuotanto on Maarit Suomi-Väänäsen, jonka palkittuja teoksia on esitetty ulkomailla ja Suomessa näyttelyissä, festivaaleilla ja televisiossa. Elokuvaohjaaja ja mediataiteilija Suomi-Väänäsen (s.1966) teoksia ovat mm. Suolaista lunta (2007), vähän niinku pelottavaa... (2005) ja Joutsenlaulu (2004).
Elokuvaa ovat tukeneet YLE Yhteistuotannot/Sari Volanen, AVEK/Milla Moilanen ja Ulla Simonen sekä Taiteen keskustoimikunta ja Suomen Kulttuurirahasto. DVD:tä ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö, Medusa.fi, Taiteen keskustoimikunta ja Frame.

‚ÄúHorisontista ilmestyy sulottoman suloinen olento, Datsun 100A, jonka matkaa siivitt√§√§ tomupilvi. Maailma laajenee, matka jatkuu t√∂rm√§illen ja hapuillen hullun karussa, kivikkoisessa maailmassa. --- Viesti on se, ett√§ esiin on saatava nimenomaan ihminen ja ihmisen syd√§n yksitt√§isen ja yleisen pelon aikakautena. Melankolinen lyhytelokuva on narratiivinen tarina --- Lumivaipan peitt√§m√§ sokkona suunnistava olento on samalla sek√§ el√§m√§n alussa ett√§ el√§m√§√§ n√§hnyt. --- Ilmassa on pys√§hdys sellaisten hetkien j√§lkeen, jolloin kuolema voi olla yhden sanan tai v√§√§r√§n askeleen varassa. Takana on jo kova ja armoton taipale. Kuitenkin selvi√§mme, ja jatkamme kapinaa unohtaaksemme hetket, jolloin joudumme el√§m√§√§n vastenmielisen l√§hell√§ kuolemaa. --- Taiteilijan valinta kuvata filmille mahdollistaa muun muassa valon vaihtelut; kontrastierot luovat kiinnostavan tunnelman l√§pi elokuvan. --- Tehokeinona on k√§ytetty taitavasti ajan manipulointia. --- Vuoropuhelu elokuvan eri osien v√§lill√§ toteutuu sulavasti niin rakenteellisesti, √§√§nellisesti kuin sis√§ll√∂llisestikin.‚ÄĚ
kuraattori Marita Muukkonen, Frame

Back