MAISTERIT  

Salla Koski

Teollinen muotoilu
1975, Suomi

Luotaintutkimus lasten diabeteshoitokonseptin
käyttäjävaatimusmäärittelylleDr. Duck on lasten interaktiivinen verensokerimittari, jolla mitataan verensokeria pienestä verinäytteestä. Ranteessa kuljetettavan mittarin tehtäviä on antaa käyttäjälle muistutuksia ja opastaa tarvittaviin toimenpiteisiin. Käyttäjän tehtävä on siirtää tiedot hoitotiimilleen sekä osallistua vertaistukiryhmien web-peleihin.

Dr. Duckin käyttäjävaatimukset on laadittu luotaintutkimuksen pohjalta. Tutkimus suoritettiin pääkaupunkiseudulla ja Kainuussa helmi-maaliskuussa vuonna 2008. Tutkimukseen osallistuneet lapset olivat 6–  10-vuotiaita. Tutkimusmenetelminä käytettiin luotaimia ja haastattelua. Luotaimia olivat päiväkirja, johon lapsi ja vanhemmat täyttivät arjen tapahtumia tarrojen, kuvien ja tekstien avulla sekä piirustustehtävä lapselle ja vanhemmille lapsen elämän kannalta tärkeistä asioista. Tuloksia tarkennettiin testihenkilöiden kanssa käydyissä loppuhaastatteluissa.

Opinnäytteessä kehitetylle vuorovaikutteiselle lasten verensokerimittarille Dr. Duckille on myönnetty Tekes/Tuli- ja Keksintösäätiön rahoituksia vuosina 2006–2008. Kansainvälinen patenttihakemus on jätetty vuonna 2007. Kaupallistamishankkeen tavoite on saattaa tuoteperhe markkinoille kansainvälisen yhteistyökumppanin kanssa.

Yhteystiedot:
+358 44 55 44 522
salla.koski(at)bloomjack.com

MUOTOILU Aaltio, Lauri
Ahonen, Hanna
Austin, Timothy
Auttila, Pieta-Linda
Chernyakevich, Bogdan
Falin, Priska
Göebell, Christian
Heinonmäki, Mari
Hsiao, Lien-Chiu
Huang, Shanfan
Ikonen, Janne
Kaapo, Kaisa Kristiina
Kangasniemi, Salla
Korhonen, Eerika
Koski, Salla
Kuusinen, Marjo
Lee, Bang Jeon
Lepokorpi, Saara
Liukko, Anu
Mansén-Laalo, Marjo
Mensio, Ville
Osborne, Devon
Paillon, Claire
Panasupon, Kompit
Park, Hyunsun 
Piispanen, Tatu
Puoskari, Maija 
Raivio, Päivi 
Riski, Liisa
Salokannen, Satu
Savolainen, Tea
Sistonen, Tia
Takagi, Yuko
Takkinen, Jussi
Tikka, Suvi
Urh, Vasja
Vainionmäki, Katri
Volcoff, William
Väänänen, Sanna