MAISTERIT  

Ville Mensio

Teollinen muotoilu
1979, Ruotsi / Suomi

Improving Cruise Ship Crew Cabin DesignAker Yeards Cabins Oy:lle (nykyään STX Finland Cabins Oy) tehty opinnäyte keskittyy risteilyalusten miehistöhyttien parannuksien suunnitteluun sekä uusien hyttikonseptien kehittämiseen. Lopputuloksena syntyi miehistöhyttikonsepti risteilyaluskäyttöön. Suunnittelutyössä huomioitiin miehistön, STX Finland Cabinsin ja laivanvarustamon tarpeet, joiden kautta miehistöhytteihin suunniteltiin strategisia tuoteominaisuuksia. Lisäksi hyttitilasta suunniteltiin toimiva ja viihtyisä.

Lopulliset hyttien parannukset ja toiminnot on tehty helposti rakennettaviksi, markkinoitaviksi ja helppokäyttöisiksi. Tuoteominaisuudet on johdettu käyttäjätutkimuksesta ja International Labour Organization (ILO) julkaisua ja International Convention for the Safety of Life at Sea (SOLAS) tietokantaa hyväksi käyttäen.

Käyttäjän tyytyväisyyttä mittaavaa Kano-mallia käytettiin lähtökohtana tuotteen strategisten ominaisuuksien kehittämiseen. Mallin avulla luotiin miehistöhytin uudet tuoteominaisuudet. Ominaisuuksia voidaan käyttää apuna uusien miehistöhyttien suunnittelussa tai vanhojen hyttien parantamisessa. Osa tuoteominaisuuksista voidaan lisätä hytteihin heti ja loput lähitulevaisuudessa.  
    
Yhteystiedot:
+358 50 347 92 42
fibumenzio(at)hotmail.com

MUOTOILU
Aaltio, Lauri
Ahonen, Hanna
Austin, Timothy
Auttila, Pieta-Linda
Chernyakevich, Bogdan
Falin, Priska
Göbel, Christian
Heinonmäki, Mari
Hsiao, Lien-Chiu
Huang, Shanfan
Ikonen, Janne
Kaapo, Kaisa Kristiina
Kangasniemi, Salla
Korhonen, Eerika
Koski, Salla
Kuusinen, Marjo
Lee, Bang Jeon
Lepokorpi, Saara
Liukko, Anu
Mansén-Laalo, Marjo
Mensio, Ville
Osborne, Devon
Panasupon, Kompit
Park, Hyunsun 
Piispanen, Tatu
Puoskari, Maija 
Raivio, Päivi 
Riski, Liisa
Salokannen, Satu
Savolainen, Tea

Sistonen, Tia
Takagi, Yuko
Takkinen, Jussi
Tikka, Suvi
Urh, Vasja
Vainiomäki, Katri
Volcoff, William
Väänänen, Sanna