MAISTERIT  

 

Rauni Eskelinen

Taidekasvatus
1982, Suomi

Myytti-Väinämöisen tarina   
Myytti on lautapeli, joka hauskalla tavalla havainnollistaa suomalaisen identiteetin monikulttuurista luonnetta. Pelissä pelaajalle tarjotaan oivalluksia moninaisesta suomalaisuudesta näyttämällä, kuinka kansainvälisistä elementeistä suomalaistakin suomalaisempana pidetty Väinämöinen koostuu.

Myytti-Väinämöisen tarina -peli on kolmen taidekasvattajan, Rauni Eskelisen, Riikka Notkolan ja Susanna Koskelan yhteistyönä tekemä opinnäyte. Peli tuo esille laajan kirjon enemmän ja vähemmän tunnettuja Väinämöis-kuvituksia. Yhteistä kaikille kuvituksille on, että niistä löytyy viite maailmaan. Esimerkiksi Väinämöisen patalakki Aino-triptyykissä paljastuu ruotsalaiseksi kesämuodiksi 1700-luvulta. Peli tuo suomalaisen taiteen kansallisaarteet osaksi arkista yhdessäoloa.

Peli on kehitetty yhteistyössä Valtion taidemuseon kanssa ja sen kustantaa Lautapelit.fi yhteistyössä Valtion taidemuseon/ Kuvataiteen keskusarkiston/Kehyksen kanssa. Pelin markkinoille saattamista ovat tukeneet myös Suomen Kulttuurirahasto, Taideteollisen korkeakoulun tukisäätiö ja Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osasto.

Yhteystiedot:
+358 50 3533 964
rauni.eskelinen(at)taik.fi

TAIDEKASVATUS
Ala-Vannesluoma, Taija
Bäck, Fredrik
Eskelinen, Rauni
Forsman, Tiina
Isoaho, Seppo Ilmari
Kettunen, Mikko
Kärkkäinen, Sirpa Anita
Lehtimaja, Lissu
Musakka, Satu
Palaste-Arola, Raisa
Pekkola, Oona
Pätsi, Päivi
Roschier, Linda
Saarelainen, Heidi