IMAGE BANK

muotoilu_salokannel1.jpg
Luovan kevään avaus Arabianrannassa: Masters of Arts 2009 -festivaali alkaa!
Monday, 11 May 2009 12:58

Tiedote 11.5.2009
Taideteollinen korkeakoulu

Luovan kevään avaus Arabianrannassa:
Masters of Arts 2009 -festivaali alkaa!


Taideteollisen korkeakoulun lopputöihin pohjautuva Masters of Arts -festivaali alkaa Arabianrannassa 12.5.2009. Lopputyönäyttelyssä on mukana 81 lukuvuoden aikana valmistunutta taiteen maisterin opinnäytetyötä 15 eri koulutusohjelmasta.

Näyttely tarjoaa kiinnostavan näkökulman nuoreen visuaaliseen kulttuuriin ja uuden luovan sukupolven ajatteluun. Mukana on yhteiskunnallista vastuuta käsitteleviä töitä, pelejä ja leikkejä, liikkuvaa kuvaa, muotia, esineitä, teollista muotoilua ja taidetta. Masters of Arts -festivaali on valmistuvien maistereiden taidonnäyte ja käyntikortti tulevaisuuteen. Samalla ne luovat kokonaiskuvaa niin Taideteollisen korkeakoulun monimuotoisuudesta kuin nuoren sukupolven näkemyksistä tulevaisuuden suunnasta. MoA09-näyttelyn on kuratoinut Juha Huuskonen.


MoA09-ohjelmisto nostaa esiin näyttelyn teemoja

MoA09-ohjelmisto rakentuu teemapäivistä, seminaareista, nopeatempoisista ja viihdyttävistä tilaisuuksista, elokuvanäytöksistä ja juhlista.  Tänä vuonna Masters of Arts -festivaalin ohjelmiston aiheina ovat mm. vastuullisuus, pelit ja leikkisyys, suunnittelijoiden uudet roolit, taiteilijoiden henkilökohtaiset tarinat, muotoilijoiden tunnustukset, yhteistyö ja kannustus.

MoAn kansainv√§lisin√§ vieraina ovat mm. John Thackara, Fredrik Magnusson ja Johan Lindau. Ohjelmiston teemap√§iv√§t linkittyv√§t tiiviisti MoA-n√§yttelyyn.¬† John Thackara esiintyy vastuullisuutta k√§sittelev√§ss√§ Beyond Tomorrow ‚Äď Responsibility of the Future -seminaarissa 18.5. yhdess√§ mm. Sami Rintalan, Fredrik Magnussonin, Jayanta Chattarjeen kanssa sek√§ muotoilijan uutta roolia pohtivassa Keisarin uudet vaatteet -teemap√§iv√§ss√§ 16.5. MoAn muotoilup√§iv√§n tapahtuma Confessions on the Design Floor marssittaa 14.5. lavalle joukon muotoilijoita: kulkemistaan poluista ovat kertomassa Johan Lindau, Martin Gr√łnvald, Tuomas Toivonen & Nene Tsuboi, Elina Aalto, Jeremiah Tesolin ja Antti Olin.¬† MoA09-festivaalilla vietet√§√§n my√∂s taiteen p√§iv√§√§ 19.5., leikkien ja pelikenttien p√§iv√§√§ 20.5. sek√§ teollisen muotoilun p√§iv√§√§ 15.5.


Opiskelijoiden kädenjälki näkyy festivaalilla

TaiKin opiskelijoiden luova kädenjälki näkyy festivaalilla näyttelyä laajemminkin ja aikaisempia vuosia voimakkaammin.  Festivaalin visuaalisen ilmeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat graafisen suunnittelun opiskelijat Eemeli Nieminen ja Tuija Tarkiainen. MoA09-näyttelyn arkkitehtuurin ovat suunnitelleet tilasuunnittelua opiskelevat Viivi Laine ja Kaisa Takala. Näyttelyn koordinaattorina on toiminut muotoilun opiskelija Ia Ekman. Festivaalikokonaisuudesta vastaa näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa.

MoA09 -n√§yttely on avoinna 12.‚Äď24.5.2009 arkisin klo 12‚Äď20, viikonloppuisin ja helatorstaina klo 12‚Äď18 (Mediakeskus Lume, H√§meentie 135 C). N√§yttelyyn ja muihin tapahtumiin on vapaa p√§√§sy, mutta Confessions on the design floor -tapahtumaan ja Beyond Tomorrow ‚Äď Responsobility of the Future -seminaariin on ilmoittautuminen www.moa.fi -sivujen kautta.

MoA-vohvelibaari ja MoA-shop palvelevat näyttelyn aukioloaikoina Mediakeskus Lumeen ylälämpiössä!

Lisätietoa, tarkat ohjelmat ja maistereiden esittelyt: www.moa.fi
(Maistereiden opinn√§ytet√∂iden kuvapankki on www.moa.fi ‚Äďsivuston Media-sivulla, yleiskuvia n√§yttelyst√§ saatavilla osoitteesta http://www.taik.fi/press/kuvapankki)

 

Tiedustelut:

Näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa, puh. 050 331 6727, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Kuraattori Juha Huuskonen, puh.  040 5709617, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Viestintäsuunnittelija Anna-Maija Aalto, puh. 75630467, 050 3560751, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it