IMAGE BANK

muotoilu_osborne1.jpg
Masters of Arts -näyttelyn työt kehittävät kulttuuria eteenpäin
Tuesday, 05 May 2009 08:06

Tiedote 5.5.2009
Taideteollinen korkeakoulu

Masters of Arts -näyttelyn työt kehittävät kulttuuria eteenpäin

Masters of Arts -festivaali (MoA) on TaiKin jokakeväinen taiteen, muotoilun ja kulttuurin tapahtuma, joka rakentuu vastavalmistuneiden taiteen maistereiden lopputyönäyttelyn ympärille. MoA09-festivaalin näyttely esittelee yli 80 taiteen maisterin opinnäytetyötä.

- Masters of Arts -festivaalin näyttelyt ja tapahtumat pyrkivät tuomaan esiin TaiKin sisältä löytyvää osaamisen monimuotoisuutta ja sen taustalla olevia arvoja. Viimeisteltyjen lopputulosten lisäksi MoA tuo esille prosesseja, avoimia kysymyksiä ja vakiintuneiden käytäntöjen kyseenalaistamista. Näyttelyssä esillä olevat työt eivät ainoastaan heijastele tämän päivän kulttuuria vaan pyrkivät rohkeasti kehittämään sitä eteenpäin. MoA09 haastaa yleisön pohtimaan omaa suhdettaan taiteeseen, muotoiluun ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin, sanoo MoA09-näyttelyn kuraattori Juha Huuskonen.

Teemat ja tilat jäsentävät näyttelyä

Tänä vuonna näyttelyyn on luotu luonteeltaan ja teemaltaan erilaisia tiloja, jotka tarjoavat yleisölle yllätyksiä ja uusia näkökulmia TaiKin opinnäytteisiin. MoA Harbour on teollisen muotoilun satama ja MoA Cinema esittelee liikkuvaa kuvaa. MoA Labyrinth suo festivaalikävijälle mahdollisuuden eksymiseen ja pysähtymiseen, MoA Home on näyttelyn kotoisa sisääntulo ja MoA Library kokoaa yhteen opinnäytetöiden kirjalliset osiot.

MoA Villagessa käsitellään yhteiskunnallista vastuuta käsitteleviä opinnäytetöitä - esimerkiksi Tea Savolaisen Fida Internationalille tehty myymäläkonsepti, jossa asiakkaasta tulee auttaja ja kirpputorista linkki maailmanlaajuiseen avustustyöhön, ja Päivi Raivion pihapalapeli, joka on konsepti osallistavasta muotoilusta kaupunkitilassa.

Muodin, muotoilun ja taideteollisuuden näyttämöinä ovat MoA Showroom ja MoA Catwalk. Niissä voi tutustua vaikkapa Maija Puoskarin kolmiulotteiseen kaakelimallistoon, Bang Jeon Leen lasten omaa roolia heille suunniteltaessa tutkivaan opinnäytetyöhön tai Christian Göbelin maitotölkeistä materiaali-inspiraation saaneeseen hyllyjärjestelmään.

V√§rik√§s ja leikkis√§ MoA Playground esittelee muun muassa Raisa Palaste-Arolan nuoria kriittiseen kuluttamiseen kannustavan nettipelin Massimaa, Sanna Laakkosen moniaistisuutta tavoittelevan Punahilkan mets√§ -monimediateoksen ja Rauni Eskelisen suomalaisen kulttuurin monikulttuurista luonnetta havainnollistavan Myytti ‚Äď V√§in√§m√∂isen tarina -lautapelin.

Moa Galleryssä voi tutustua esimerkiksi Joonas Ahlavan, Ea Vaskon ja Liisa Valosen valokuviin, Kaisu Koiviston veistoksiin ja Elina Lifländerin näkymättömään lavastukseen, sekä Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi 2007 valitun Saara Lepokorven vaatebrandikonseptiin, joka herättelee myös pohtimaan suhtautumista kehoon.

Masters of Arts -festivaali on t√§n√§ vuonna 12.‚Äď24.5.2009 Mediakeskus Lumeessa(H√§meentie 135 C, 00560 Helsinki) ja sen l√§hiymp√§rist√∂ss√§. N√§yttely on avoinna arkisin klo 12‚Äď20 sek√§ viikonloppuisin ja helatorstaina klo 12‚Äď18. N√§yttelyyn on vapaa p√§√§sy.

Tiedustelut:
Näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa, puh. 050 331 6727, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Kuraattori Juha Huuskonen, puh. 040 5709617, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
http://www.moa.fi

Kuvapankki maistereiden töistä
http://www.mastersofarts.fi/index.php?option=com_content&view=article&Itemid=40&id=130&lang=en