MAISTERIT  


Kuva: Niklas Sandström

Anu Merenlahti

Graafinen suunnittelu
1971, Suomi

Know Your Rights -julistesuunnittelijat aktivisteina


30 suunnittelijan 30 julistetta YK:n ihmisoikeusjulistuksen 30 artiklasta. Amnestylle tuottamani Know your rights -näyttely kertoo, miltä ihmisoikeusjulistus näyttää julistesuunnittelijoiden näkökulmasta 60 vuotta syntymänsä jälkeen.

Millaisia aktivisteja ovat julistesuunnittelijat? Miten juliste toimii aktivismin työkaluna? Opinnäytetyössäni tutkin julistesuunnittelua aktivismin ja aktivismia julistesuunnittelun näkökulmasta.

Know your rights -näyttely oli osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa Kaapelitehtaalla syksyllä 2008. Myöhemmin julisteita on käytetty näyttelyissä ja mielenosoituksissa eri paikkakunnilla Suomessa sekä Saksassa ja Norjassa. Näyttely on esillä myös Lahden julistebiennaalessa kesällä 2009.    

Julistesuunnittelijat: Ahonen & Lamberg; BOTH; Erik Bruun; Collabsgraphics; dog design; Joakim Eskildsen ja Cia Rinne; Eremenko & Metsola; Tizzi ja Allan Fib; Sirpa Fourastie, Erika Kallasmaa, Maippi Ketola ja Pauli Ojala; Matti Hagelberg ja Katja Tukiainen; Hahmo; Maarit Hohteri; Sasha Huber ja Petri Saarikko; Hilppa Hyrkäs; Aimo Katajamäki; Kokoro & moi; Jyri Konttinen; Katariina Koskinen; Katja Kuittinen; Minna Lavola, Mia Olsson ja Tommi Vallisto; Anu Merenlahti; Marja-Leena Muukka ja Raimo E.Tikkanen; Teemu Mäki; Konsta Ojala ; Kari Piippo; Maiju Salmenkivi ja Henna Aaltonen; Tiitu Takalo; Jarno Tiainen; Ville Tietäväinen;  Sakke Yrjölä.

Yhteystiedot:
+358 44 271 5820
anu.merenlahti(at)gmail.com

VISUAALINEN KULTTUURI
Ahlava, Joonas
Heinilehto, Teemu
Kaila, Tuukka
Koivisto, Kaisu
Lahti, Hanna
Lehtovirta, Tommi
Mandharachitara, Napin
Matikainen, Elisa
Meilahti, Sanna-Reeta
Merenlahti, Anu
Miljak, Cvijeta
Nykänen, Reetta
Pakaslahti, Hella
Ryynänen, Ulla
Valonen, Liisa
Vasko, Ea