MAISTERIT  

Jenna Sutela

Uusi media
1983, Suomi

Semi-Professional Design Catalog – Access to digital tools and ideas


Semi-Professional Design Catalog tutkii puoliammattimaisen suunnittelukentän käytäntöjä ja työkaluja sekä esittelee uusia tapoja jakaa ja jalostaa tietotaitoa internetissä. Puoliammattimaisella suunnittelulla tarkoitetaan harrastustoimintaa: instituutioiden ulkopuolella tapahtuvia tee-se-itse -hankkeita, joissa hyödynnetään yhä useammin digitaalisia työkaluja.

Opinnäytetyöni ammentaa Stewart Brandin legendaarisesta Whole Earth Catalog -vaihtoehtojulkaisusta, joka esitteli lukijalle työkaluja ja ideoita oman ympäristönsä muokkaamiseen 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa. Semi-Professional Design Catalog soveltaa Brandin ajatuksia digitalisoituneessa maailmassa, jossa ammattimaisen suunnittelijan ja harrastelijasuunnittelijan välimatka on kaventunut entisestään. Se pyrkii valottamaan internetin edistyksellistä tee-se-itse -ilmiötä pohjana yhteisöllisten suunnittelutyökalujen kehitykselle.

Semi-Professional Design Catalog on toteutettu Medialaboratorion Arki-tutkimusryhmän avustuksella. Taitosta vastaa Åh Studio.

 

Yhteystiedot:
+358 40 574 3434
jenna.sutela(at)gmail.com

MEDIALABORATORIO

Bruun, Taneli
Erkkola, Jussi-Pekka
Jarva, Kalle
Laakkonen, Sanna
Parkkali, Anne
Sutela, Jenna