News
Image
12.05.2008
13 May is a Good Will Day in MoA
Osana MoA-festivaalia Taideteollinen korkeakoulu järjestää 13.5. Hyvän Tahdon päivän. Tapahtumalla TaiK haluaa olla luomassa arvokkaampaa todellisuutta lapsille. Olemme kutsuneet 5-6 -vuotiaita lapsia monikulttuurisista päiväkotiryhmistä ja haluamme toteuttaa päivän, jolloin lapsilla on oikeus olla lapsia, nauttia elämästään ja tuntea itsensä arvostetuiksi.  
 
Kaikilla maahanmuuttajataustaisilla lapsilla ei ole ollut mahdollisuutta viettää huoletonta, iloista lapsuutta ja monilla kotiolosuhteiden vuoksi on hyvin vähäiset mahdollisuudet toteuttaa itseään. Hyvän Tahdon -päivän aikana toteutetaan taidetyöpaja, jossa muun muassa painetaan kankaita, maalataan suuria pintoja, valokuvataan sekä tehdään esineitä itselle ja yhteisölle. Tapahtuman ajatuksena on myös saattaa kulttuuritaustaltaan erilaisia lapsia yhteen taiteen keinoin ja luoda heille tapoja kommunikoida ilman yhteistä kieltä. TaiK tulee jatkamaan tämän ryhmän kanssa toimintaa kahdesti vuodessa. Tapahtuman toteuttaa ryhmä TaiKin Taidekasvatuksen osaston opiskelijoita yhdessä MoA08-tiimin kanssa.

Tulemme kesäkuun alussa toimittamaan tälle ryhmälle sekä heidän itsensä tekemät taideteokset ja tuotokset että materiaaleja, joita yhteistyökumppanit ja yksittäiset henkilöt ovat lahjoittaneet.