Image
Greg Lynn, Ravioli Vitra
21.02.2008
Greg Lynn puhujaksi MoA08-festivaalin arkkitehtuuriseminaariin

MoA08-näyttely on laaja katsaus nuoreen visuaaliseen kulttuuriin. Mukana näyttelyssä on niin teollista muotoilua, kuvataidetta, elokuvaa, graafista suunnittelua, muotia, mediataidetta, tekstiilisuunnittelua, tiloja, kalusteita, käyttöliittymiä ja esineitä kuin tutkimuksiakin. Näyttelyn noin sadasta työstä viidennes on syntynyt kansainvälisten opiskelijoiden lopputöinä. Näyttelytöitä nähdään Mediakeskus Lumeen lisäksi Helsingin ydinkeskustassa. MoA08-lopputyönäyttelyn kuratoi journalisti Katja Lindroos. 

MoAn korkeatasoinen seminaarisarja tuo Mediakeskus Lumeen näyttämölle kansainvälisten huippujen kaartin neljään eri seminaariin. Seminaareissa keskustellaan arkkitehtuurista, muotoilun etiikasta ja muutostilasta sekä tuodaan joukko suuria nimiä jakamaan ajatuksiaan luovan työn tekemisestä. Arkkitehtuuriseminaarissa 22.5. kuullaan mm. Time-lehden vuosisatamme sadan merkittävimmän innovaattorin joukkoon listaamaa Greg Lynniä. Lynn on yksi sukupolvensa merkittävimmistä arkkitehtuurin teoreettisista äänistä ja digitaalisen muotoilurevoluution johtajista. Festivaalin muut seminaarit ovat 19.5., 20.5. ja 21.5. Seminaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

MoAn rooli pedagogisena hankkeena ja yhteiskunnallisesti vaikuttavana tapahtumana on kasvanut vuosittain. Festivaalia suunnittelevat ja toteuttavat sekä eri alojen ammattilaiset että vielä opiskelevat nuoret taikkilaiset jaetun asiantuntijuuden hengessä. Opiskelijoiden työn tuloksena syntyy festivaalin visuaalinen identiteetti, näyttelyarkkitehtuuri ja kaupunkinäkyvyys. MoA08 tarjoaa myös opiskelijoiden ideoiman ja toteuttaman OmA Talks -sarjan, joka tarkastelee visuaalista kulttuuria ja muotoilua monista eri näkökulmista.

MoA08 -festivaalin viralliset verkkosivut ovat avautuneet osoitteessa www.moa.fi. Medialle suunnattu kuvapankki avautuu 25.3.2008.

Lisätietoa:
Festivaalin tuottaja, Näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa,
puh. 050 3316727
tuuli.sotamaa(at)taik.fi
www.moa.fi