Image
Maria Iljanko: Pattern Bakery © Susanna Kekkonen
Image
Kai Widell: Valkoinen Integraali © Kai Widell
Image
Laura Palosaari: Purgatory
Image
Satoko Taguma: Rh
Image
Emilia Eriksson: Utuma Tuntus
Image
Ili Marttinen © YLE TV 1
Masters of Arts 2007 - Konstindustriella högskolans festival med utsikt över havet

Masters of Arts 2008 (MoA08) är Konstindustriella högskolans tre veckor långa festival i Arabiastranden. Längst fram i strålkastarljuset står de nyutexaminerade magistrarna som tillsammans med samarbetspartners, sponsorer och läroverk i området slår ihop sina kreativa krafter. Den 7 maj slås dörrarna upp till vårens största kulturevenemang: Masters of Arts 2008!


MoA08 – en festival i rörelse

Masters of Arts (MoA) festivalens förberedelser är i full gång och elever, personal, samarbetspartnes och hela helsingfors befolkning väntar otåligt på att den årliga festivalen skall slå upp sina dörrar. Festivalen, som ordnas för fjärde gången i mediacentret Lume, hade förra året över 12 000 besökare och ännu flera väntas i år. Utställning byggs upp av gemensamma krafter från studerande i TaiK och i produktionen ingår studerande från alla avdelningar. Festivalen ger en möjlighet åt elever som utexamineras och elever som fortsätter med sina studier att planera och förverkliga ett högstående och unikt projekt.

 

Utställningen

Idén bakom festivalen är att de magistrar som utexamineras från Konstindustriella högskolans sex utbildningsfakulteter skall få ett synligt avstamp från skolan, ut i arbetslivet. Samtidigt får Konstindustriella Högskolan en chans att visa vad som produceras inom skolan och lyfta fram nuvarande och kommande strömningar inom konst, formgivning, film, den visuella kulturens mångfasseterade fält, genom diverse händelser och presentations metoder.

”I MoA är det Konstindustriella Högskolan som erbjuder jordgrunden: en grund för kreativitet som förverkligas i de hundra magistrars slutarbeten som deltar i MoA. Utställningen täcker de utexaminerades hela skara, det finns industriell formgivning, bildkonst, film, grafisk design, mode, mediakonst, textil, inredning, utrymmen, möbler, föremål och forskningar” säger MoA08:s kurator designjournalisten Katja Lindroos

 

   

Seminarierna

Förutom utställningen är de mest omtalade händelserna i MoA den serie internationella seminarier som anordnas under festivalen. De inbjudna föreläsarena är framstående och ledande inom sina fält och seminariernas innehåll är alltid aktuella och diskussionsämnen för en lång tid framöver. Årets gäster och datum publiseras under våren.

Alla seminarier äger rum i Mediecentret Lume. De är gratis och öppna för alla, men kräver förhandsanmälan på festivalens hemsidor. Förhandsanmälan startar i början av april.

I kalendern på hemsidorna hittar du mera program! 

 

OmA-diskussionerna

Ett av festivalens nyaste tillslag är OmA diskussionerna som arrangeras under festivalen ­­­- av studerande för studerande. Aktuella ämnen inom konst och kutur diskuteras under friare formaliteter i MoA caféet. Rubriker för samtalen och datum publiceras under våren.

Mothers of Arts

På morsdagen, söndagen den 11 maj, är hela familjen välkommen till Konstindustriella högskolan för att delta i Mothers of Arts händelsen. Det finns workshops och pyssel för barnen. Guidade rundturer anordnas för de minsta samtidigt som man kan njuta av vad utställningen har att erbjuda.


Utställningens öppethållningstider 

Den andra tisdagen i maj öppnas dörrarna för årets internationella spektakel i Arabiastranden. Välkommen att se vad de nyaste inom visuella kulturen i Finland har att erbjuda.

Utställningen är öppen vardagar 12-20

Veckoslut och helger 12-18

För information och guidning på svenska kontakta utställningkoordinator Katri Winqvist +358 50 591 4314 katri.winqvist(at)taik.fi