03.12.2006
3.12.2006 Luova osaaminen virtaa Masters of Arts -festivaalille

Masters of Arts Festivaali, MoA, on nuoren kulttuurin kaupunkitapahtuma, joka tekee näkyväksi koko korkeakoulun osaamisen virran. Se on luovan intohimon avattu ikkuna yhteiskuntaan ja tulevaisuuteen. Festivaalin sydämenä sykkii  jurytetty lopputyönäyttely, jonka kuraattorina toimii journalisti Katja Lindroos. Näyttely tarjoaa tulevaisuuden visioita, raikkaita ideoita, vaikuttavia tutkimustuloksia, taidetta, elokuvaa, muotoilua, valokuvaa, graafista suunnittelua, installaatioita – visuaalisen kulttuurin kirjon usealla eri äänellä.

 

Festivaalin yhteistyökouluina jatkavat edellisen vuoden tapaan Arcada, Pop & Jazz Konservatorio ja Stadia sekä uusina kumppaneina Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosasto ja Eestin Taideakatemia.

 

 

MoA NÄYTTÄÄ UNELMIEN VOIMAN

 

MoA rakentuu sisällöstä. Se peilaa yhteiskunnan kehitystä, katsoo tulevaisuuteen ja asettaa nuorten tekijöiden työt ja ajatukset sekä korkeakoulun toiminnan laajempaan kontekstiin. Kansainväliset seminaarit ja seminaarivieraat koskettavat kulttuuria ja yhteiskuntaa monista näkökulmista. Seminaarit antavat myös onnistuneille unelmille kasvot, tekijän ja persoonan – ne kertovat tarinoita, joista yleisö voi vapaasti nauttia. MoA 2007 ohjelmistoon kuuluu kuusi kansainvälistä seminaaria, joiden aiheet ovat arkkitehtuuri, muotoilun persoonat, muotoilujournalismi, luova innovaatio, luovuuden filosofia ja bisnes. Seminaarien puhujina ovat mm. arkkitehdit José Oubrerie ja François Roche Ranskasta.

 

 

MoA SYNTYY YHTEISTYÖN ILOSTA

 

Joukkuehenki, yhteistyön ilo, toisten kunnioittaminen ja yhteinen maali ovat MoAn  peruspilareita. Festivaali syntyy moniäänisen joukkueen yhteistyöllä. Festivaalin näyttelyarkkitehtuurista vasta Taideteollisen korkeakoulun tilasuunnittelun ja TKKn arkkitehtuuriopiskelijoista koostettu joukkue jota ohjaa arkkitehdit Jaakob Solla (Konkret) ja Antti Ahlava (ModArk). Tapahtuman visuaalisen ilmeen luovat viisi TaiKin graafisen suunnittelun opiskelijaa graafikko Aimo Katajamäen johdolla. Festivaalin tuottajana toimii näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa.

 

 

 

MoA on mahdollisuusavaruus, jonka lopullinen ulottuvuus paljastuu kun ovet avautuvat 9.5.2007.

 

Näyttely ja tapahtumat ovat avoimia ja ilmaisia yleisölle 9.-27.5.2007.

 

 

 

Lisätiedot:

Näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa, 050 331 6727, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.