Lehdistötiedotteet
 
06.08.2008
29.7.08 Galleria Norsu esittää: Masters on the Road 15.8.–13.9.2008
Galleria Norsussa 15.8–13.9.2008 järjestettävään Masters on the Road -näyttelyyn osallistuu yhdeksän Taideteollisesta korkeakoulusta keväällä valmistunutta maisteria. Heidän teoksensa muodostavat galleriatilaan materiaalisesti ja taiteellisesti moninaisen kokonaisuuden. Esillä on niin taideteoksia, oivaltavia ja laadukkaita käyttöesineitä kuin taiteen ja designin välimaastoon asettuvia teoksia.

 
Image
Viivi Laine, Kelkka
13.05.2008
MoA08 -näyttelyn lopputöitä palkittiin 13.5. järjestetyssä gaalassa

Masters of Arts 2008 -festivaalin lopputyönäyttelyyn osallistuneita palkittiin Taideteollisessa korkeakoulussa järjestetyssä gaalassa tiistaina 13. toukokuuta. Korkeakoulun yhteistyökumppanit ja säätiöt jakoivat raha- ja tuotepalkintoja tänä keväänä valmistuville taiteen maistereille.

 
Image
MoA08 Festariratikka
05.05.2008
MoA08 – festivaali käynnistyy 7.5.2008

Huomenna käynnistyvän Masters of Arts – festivaalin ydin rakentuu noin 80 lukuvuoden 2007-08 aikana Taideteollisesta korkeakoulusta valmistuneen maisterin lopputöistä. Näyttelyssä on esillä laaja kattaus nuorta visuaalista kulttuuria: kuvataidetta, muotoilua, tiloja, kalusteita, muotia, käyttöliittymiä, esineitä ja tutkimuksia. Tekijöiden joukossa on lukuisia nousevia nimiä ja kansainvälistäkin tunnustusta niittäneitä luovia kykyjä. Näyttely on tänä vuonna kansainvälisempi kuin koskaan, sillä ulkomaalaisia opiskelijoita on maistereista peräti viidennes. Näyttelyn kuraattorina on toiminut toimittaja Katja Lindroos.
 
Image
Stephen Emmott
25.04.2008
23.4. MoA08 seminaarisarja

Taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts – festivaalin kansainvälisen tason seminaarisarjassa kuullaan jälleen luovien alojen ehdotonta kärkeä, niin kokeneita konkareita kuin nuoria tekijöitäkin. Festivaalilla vierailevat luennoimassa muiden muassa uranuurtajat Stephen Emmott, Satyendra Pakhalé ja Greg Lynn. Neljän seminaarin aiheet liikkuvat tieteestä teknologian kautta intohimoon ja arkkitehtuuriin.  
Image
25.04.2008
2.4. Valmistuvat maisterit säkenöivät energiaa

Masters of Arts -festivaali (MoA) täyttää tänä vuonna neljä vuotta. Festivaalin ytimessä on Taideteollisen korkeakoulun vastavalmistuneiden taiteen maistereiden huikea lopputyönäyttely. Valmistuminen on viimeinen ja ensimmäinen ponnistus koulun päättyessä ennen siirtymistä työuralle. Päättämisen ja alkamisen välitilassa syntyy jatkuva liike, joka purkautuu nuorten mielten mukana oppilaitoksesta maailmalle. Kevään 2008 lopputyönäyttelyn kuraattorina toimiva Katja Lindroos kutsuukin festivaalia leikkisästi irrottautumisriitiksi. Festivaalin kansainvälinen seminaarisarja ja muu ohjelmisto rakentavat elävää vuoropuhelua näyttelyssä olevien lopputöiden kanssa.
 
 
Image
Greg Lynn, Ravioli © Vitra
21.02.2008
Greg Lynn puhujaksi MoA08-festivaalin arkkitehtuuriseminaariin

Keväinen Masters of Arts -festivaali on tänä vuonna  7.-25.5.2008.  MoA08-festivaalin ytimessä on Taideteollisen korkeakoulun vastavalmistuneiden taiteen maistereiden lopputyönäyttely. Festivaalin kansainvälinen seminaarisarja ja muu ohjelmisto rakentavat vuoropuhelua näyttelyssä olevien lopputöiden kanssa.


 
Image
13.06.2007
6.6. MoA07-festivaali keräsi 12 000 nuoren visuaalisen kulttuurin ystävää Mediakeskus Lumeeseen
Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelyn ympärille kasvanut  moni-ilmeinen Moa07-festivaali keräsi toukokuussa 12 000 taiteen ja taideteollisuuden ystävää Mediakeskus Lumeeseen festivaalin näyttelyyn, kansainvälisesti kovatasoiseen seminaarisarjaan ja muihin tapahtumiin. Tapahtumia järjestettiin myös mm. Saunabussissa eri puolilla Helsinkiä sekä Stadian tiloissa Arabianrannassa. Osa festivaalin näyttelytöistä jatkaa Masters on the Road –näyttelyissä kesän ja syksyn aikana ja joukkoon liittyy Tukholman Konstfackin opiskelijoita lopputöineen.
 
Image
04.06.2007
23.5. Masters of Arts -festivaalin parhaita lopputöitä palkittiin
Masters of Arts 2007 -festivaalin lopputyönäyttelyyn osallistuneita palkittiin Taideteollisessa korkeakoulussa
23. toukokuuta. Korkeakoulun yhteistyökumppanit ja säätiöt jakoivat rahapalkintoja tänä keväänä valmistuvien taiteen maistereiden (TaM) parhaille lopputöille.
 
Image
Kuva: Sami Perttilä
21.05.2007
21.5. Viron taideakatemia esittäytyy Masters of Arts -festivaalilla

Masters of Arts 2007 -festivaali on kutsunut Viron taideakatemian (Eesti kunstiakademia) esittäytymään Taideteolliseen korkeakouluun 21.-27.5.2007.  Festivaaliohjelmistossa nähdään nyt ensimmäistä kertaa ulkomaisen oppilaitoksen vierailunäyttely.

 
Image
10.05.2007
8.5. Opiskelijat loivat MoA07-festivaalin visuaalisen ilmeen ja näyttelyarkkitehtuurin
Masters of Arts 2007 -festivaalin meriteeman mukainen visuaalinen ilme ja aaltoileva näyttelyarkkitehtuuri ovat syntyneet opiskelijoiden yhteistyönä. Ainutlaatuista visuaalista ilmettä ovat olleet toteuttamassa Taideteollisen korkeakoulun graafikko-opiskelijat Eero Astala, Otto Donner, Timo Ilola ja Mark Kuivanen sekä tila- ja kalustesuunnittelun opiskelijat Seppo Tusa, Katharina Schmidt, Iina Välilä ja Tiina Rytkönen. Tänä vuonna suunnitteluun osallistui ensimmäistä kertaa myös Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin opiskelijoita, joista mukana projektissa olivat Olli Hanhirova, Anni Hapuoja ja Timo Koskinen. 
Image
08.05.2007
8.5. Masters of Arts 2007 -festivaali alkaa!
MASTERS OF ARTS –FESTIVAALILLA SOUDETAAN KILPAA, SAUNOTAAN JA KELLUTAAN Festivaalin ohjelmisto on ennätyksellisen runsas

Moni-ilmeinen Masters of Arts 2007 –festivaali eli MoA07 tarjoaa kolme tapahtumatiheää festivaaliviikkoa Helsingin Arabianrannassa. Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä kevään kulttuurifestivaaliksi kasvanut tapahtuma pitää sisällään MoA-festivaalin sydämenä sykkivän lopputyönäyttelyn ja kansainvälisen seminaarisarjan lisäksi MoA-historian laajimman ohjelmiston, yhteensä 85 silmiähivelevää, korviavoitelevaa ja ajatuksia avartavaa tapahtumaa.
 
Image
Kuva: Sami Perttilä
04.05.2007
4.5. Tähtiä, visionäärejä ja uskomattomia tarinoita - MoA-07-seminaarisarjaan 20 huippuluennoitsijaa
Taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts –festivaalin odotettu seminaarisarja keskittyy tänä vuonna luoviin aloihin viidellä eri rintamalla ja 20 kansainvälisen ja kotimaisen kärkinimen - kuten Alberto Alessi, José Oubrerie, Martí Guixé, Ernesto Neto, Lisa Sounio ja Alf Rehn -  voimalla. Seminaareissa puhutaan peräänantamattomuudesta, luovien yhteisöjen jatkuvasta uudistumisesta, muotoilijoiden ja taiteilijoiden matkasta huipulle, muotoilujournalismista sekä lennätetään innovaatiokeskustelu uusille urille.
 
Image
27.04.2007
Kutsu lehdistötilaisuuteen 8.5.
Masters of Arts 2007 –festivaali kutsuu sinut lehdistötilaisuuteen

tiistaina 8.5.2007 klo 11.00

Paikka: Taideteollinen korkeakoulu, Mediakeskus Lume
Osoite: Hämeentie 135 C, 00560 Helsinki


Esittelemme lehdistötilaisuudessa Masters of Arts –festivaalin näyttelyn, jossa on mukana lähes 80 Taideteollisesta korkeakoulusta kuluvan lukuvuoden aikana valmistunutta taiteen maisteria lopputöineen ja kerromme tämän vuoden festivaalin teemasta. Pääosassa loistavien valmistuvien taiteen maistereiden kanssa paikalla on myös festivaalin tekijöitä sekä näyttelyn kuraattori Katja Lindroos, rehtori Yrjö Sotamaa ja festivaalin tuottaja Tuuli Sotamaa. Tilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus osallistua kurattori Katja Lindroosin opastamalle näyttelykierrokselle.
 
 
27.04.2007
27.4. MoA-näyttely on luovuuden valtameri
Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä on kasvanut nuoren visuaalisen kulttuurin kaupunkitapahtuma Masters of Arts –festivaali eli MoA.  Tapahtuman ydin on yhä lopputyönäyttely. Katja Lindroosin kuratoima  MoA07-näyttely on todellinen luovuuden valtameri: aalloissa ja varsinkin niiden alla on nähtävissä monenlaista floraa ja faunaa – erilaisia töitä ja tekemisen tapoja. MoA-näyttely rakentuu joka vuosi vastavalmistuneiden töistä. Kustakin koulutusohjelmasta on otettu mukaan lopputöitä. MoA on TaiKin maistereiden oma näyttely – ja koko festivaalin sydän. Näyttelyn lopputöissä  näkyy tänä vuonna erityisen vahvasti taide, yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ja niin taiteen maistereiden yhteistyö yritysten kanssa kuin heidän oma yrittäjyyskin.
 
Image
Kuva: Sami Perttilä
03.04.2007
3.4. Kansainvälistyvä Masters of Arts –festivaali sukeltaa luovuuden syviin vesiin
Festivaalin seminaarisarjan kansainvälisinä tähtinä mm. Alberto Alessi, Ernesto Neto ja José Oubrerie

Luova intohimo tyrskyää  toukokuussa Masters of Arts –festivaalilla Helsingin
Arabianrannassa. Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä nuoren visuaalisen kulttuurin kaupunkitapahtumaksi kasvanut festivaali tarjoaa tänä vuonna monimuotoisen lopputyönäyttelyn ja kuplivan oheisohjelman lisäksi kansainvälisten huippujen siivittämän seminaarisarjan, joka tuo Arabianrantaan mm. Alberto Alessin. Yhteistyöstä rakentuva Masters of Arts –festivaali (MoA) kansainvälistyy entisestään, kun festivaalilla esitellään myös Eestin Taideakatemian lopputöitä.
 
Image
Sanna Peurakoski: Life vs Still Life
17.12.2006
MoA-näyttelyn työt valittu
MoA 2007  -näyttelyyn on valittu 76 tekijää.  Joukko tulee vielä kasvamaan, kun mm. ulkomailta vuodenvaihteessa palaavat opiskelijat esittelevät työnsä jurylle. Vuoden 2007 MoA-näyttelystä tuleekin edeltäjiään suurempi ja monivivahteisempi.
 
 
03.12.2006
3.12.2006 Luova osaaminen virtaa Masters of Arts -festivaalille
Masters of Arts Festivaalista on kasvanut tapahtuma, jota odotetaan ja jolta odotetaan paljon – yllätyksiä, raikkaita näkemyksiä, visioita, tiukkaa sisältöä, hymyä ja huumoria, kysymyksiä ja vastauksia. Masters of Arts 2006 houkutteli Arabianrantaan 12 000 kävijää, 5000 enemmän kuin edellisenä vuonna.