Uutiset
 
10.09.2008
Maisterit Lahden OLO.MUOTO-08 -tapahtumassa
Lahdessa 12.-14.9.08 järjestettävä OLO.MUOTO-08 -designtapahtuma esittelee suomalaisten muotoilutuotteiden, -palveluiden ja muotoilujohtamisen huiput sekä uutta innovatiivista muotoiluosaamista. Viisi MoA08n maisteria esittelee lopputöitään tapahtuman Young Talents -alueella. TaiK on tapahtumassa näkyvästi mukana myös omalla osastollaan. 


 
Kaisa Hoikkala: Kokoro kuva Aino Huovio
05.08.2008
Galleria Norsu esitt: Masters On the Road

Galleria Norsussa 15.8–13.9.2008 järjestettävään Masters on the Road -näyttelyyn osallistuu yhdeksän Taideteollisesta korkeakoulusta keväällä valmistunutta maisteria. Heidän teoksensa muodostavat galleriatilaan materiaalisesti ja taiteellisesti moninaisen kokonaisuuden. Esillä on niin taideteoksia, oivaltavia ja laadukkaita käyttöesineitä kuin taiteen ja designin välimaastoon asettuvia teoksia.
 
Image
27.05.2008
MoA08 kiitt - Maisterit jatkavat!

Masters of Art 2008 -festivaali rikkoi tänä vuonna jälleen oman kävijäennätyksensä! Lopputyönäyttely ja festivaalin tapahtumat keräsivät runsaan kolmen viikon aikana Mediakeskus Lumeeseen lähes  13 000 kävijää.  Upeat näyttelytyöt, viimeistelty näyttelyarkkitehtuuri, raikas visuaalinen ilme ja korkealaatuiset oheistapahtumat, seminaarit mukaan lukien, keräsivät runsaasti kiitosta kävijöiltä. 

Masters of Arts -festivaali haluaa kiittää kaikkia tapahtuman onnistumiseen myötävaikuttaneita: maistereita, yhteistyökumppaneita, vierailijoita, Taideteollisen korkeakoulun henkilökuntaa ja opiskelijoita upeasta tapahtumasta, jonka pohjalta on hyvä ponnistaa seuraavaan vuoteen. Kiitos kuuluu myös kaikille näyttelyssä ja tapahtumissa vierailleille!
 
Image
Ville Hyvnen, Tuntematon Sotilas
20.05.2008
Tll viikolla: MoA08 -seminaarit

MoA08 -festivaali huipentuu viimeisellä viikollaan seminaarisarjaan, jossa kuullaan ihastuttavia ja kiehtovia esityksiä muun muassa luovuudesta, designista ja arkkitehtuurista.

Tiistain Intohimo -seminaarissa monialainen ryhmä suomalaisia puhujia kertoo omasta suhteestaan luovuuteen sekä tekemisen intohimosta. Puhujina Saku Tuominen, Oiva Toikka, Meiju Niskala, Ville Hyvönen ja Liisa Jokinen. Seminaarin moderaattorina toimii Mikko Leisti.
 
 
19.05.2008
Tuula Antola voitti ensimmisen Matti Pulli Awardin

MoA08 -festivaalin ja Helsinki Design Weekin yhteistyönä 16.5.08 järjestetyssä ensimmäisessä Matti Pulli Award -sparrauskilpailussa vuoden sparraajaksi valittiin Tuula Antola. Kilpailussa kokeneet luovuuskonsultit mittelivät TaiKin uusien maisterien lopputöiden sparrauksessa. Tiukassa ja tunnelmaltaan vauhdikkaassa kisassa ottivat mittaa toisistaan Yrjö Timonen, yrityskehittäjä Messilästä, Alex Nieminen, Laundry Helsingin toimitusjohtaja sekä Innospan toimitusjohtaja Tuula Antola. Lopputöitään esittelivät vastavalmistuneet teolliset muotoilijat Maija Itkonen ja Salla Koski sekä vaatesuunnittelija Minttu Wikberg. Palkinnon luovutti valmennuksen elävä legenda Matti Pulli.

 

 
Image
Maija Itkonen, Powerkiss
13.05.2008
Sparrauskilpailu Matti Pulli Award perjantaina

Helsinki Design Week vierailee Masters of Arts -festivaalilla järjestämällä kilpailun, jossa ideoiden esittelijöiden sijaan mittaa toisistaan ottavat niiden jatkokehittelijät – sparraajat. Kilpailussa idean keksijällä on valta valita kuka luovuuskonsulteista ja bisnesguruista valmentaa häntä parhaiten. Kilpailun palkinto on nimetty legendaarisen mäkihyppyvalmentajan Matti Pullin mukaan. Matti Pulli Award merkitsee siis valmentamistaitoja, yksilön voimavaroihin uskomista ja kykyä antaa tukea vaikeillakin hetkillä.


 
Image
Stephen Emmott
13.05.2008
On the Edge of Change -seminaari aikaistuu perjantaihin

On the Edge of Change -seminaari siirtyy pidettäväksi jo perjantaina 16.5.2008  klo 13.30-15.00. Luennoitsija Stephen Emmott on pakottavien syiden vuoksi estynyt saapumasta paikalle maanantaina, joten seminaari järjestetään aiempana ajankohtana ennen Matti Pulli Award -tapahtuman alkamista.  
Pahoittelemme ajankohdan siirron osallistujille aiheuttamia hankaluuksia!
 
Image
12.05.2008
13.5. MoAssa vietetn Hyvn Tahdon piv

Osana MoA-festivaalia Taideteollinen korkeakoulu järjestää 13.5. Hyvän Tahdon päivän. Tapahtumalla TaiK haluaa olla luomassa arvokkaampaa todellisuutta lapsille. Olemme kutsuneet 5-6 -vuotiaita lapsia monikulttuurisista päiväkotiryhmistä ja haluamme toteuttaa päivän, jolloin lapsilla on oikeus olla lapsia, nauttia elämästään ja tuntea itsensä arvostetuiksi. 
 
Image
09.05.2008
Mothers of Arts itienpivn MoAssa
Sunnuntaina 11.5. Masters of Arts08 -näyttely laajenee äitienpäivän kunniaksi koko perheen Mothers of Arts taidepajaksi.
Lähtökohtana toimii näyttelykokemus ja teosten nimistä laadittu metrokartta, jonka avulla sukelletaan teosten maailmaan.  Tapahtuma on avoin kaikille ikään ja kokoon katsomatta, niin lapsille kuin lapsenmielisillekin.
Metroreitille muovaillaan myös matkustajia: omakuvia, äitejä, isiä ja muita otuksia.

Hyppää mukaan MoA metron seikkailuun, se odottaa jo matkustajiaan!

Tervetuloa! 
Image
MoA08 festariratikka Kuva: Aino Huhtaniemi
06.05.2008
MoA08 starttaa Arabianrannasta osaksi toukokuisen Helsingin katuvilin
Masters of Arts08- festivaali käynnistyy 7.5. klo 12.00.  Festivaali on ainutlaatuinen ammattilaisten ja opiskelijoiden sekä korkeakoulun ja yhteistyökumppaneiden yhteistyönä syntyvä tapahtuma. Opiskelijoiden työstä kertoo paitsi tapahtuman ytimen muodostava valmistuvien maistereiden lopputyönäyttely,  myös näyttelyn arkkitehtuuri, festivaalin visuaalinen identiteetti ja kaupunkinäkyvyys.
 
Image
Kestomerkitsijt, kuva Nina Hauki
25.04.2008
MoA Elokuvanytksess 8.5. esitettv Kestonmerkitsijt valittu Cannesiin

Ohjaajaopiskelija Juho Kuosmasen elokuva Kestomerkitsijät (Roadmarkers) on valittu opiskelijaelokuvien kilpailusarjaan, Cinéfondationiin, Cannesin elokuvajuhlille. Juho Kuosmanen opiskelee elokuvaohjausta Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osastolla neljättä vuotta. Kestomerkitsijät on hänen toinen harjoituselokuvansa.
 
Image
Greg Lynn
21.03.2008
Greg Lynn puhujaksi MoA08-festivaalin arkkitehtuuriseminaariin
MoAn korkeatasoinen seminaarisarja tuo Mediakeskus Lumeen näyttämölle kansainvälisten huippujen kaartin neljään eri seminaariin. Seminaareissa keskustellaan arkkitehtuurista, intohimosta ja muutostilasta sekä tuodaan joukko suuria nimiä jakamaan ajatuksiaan luovan työn tekemisestä.
 
Image
19.02.2008
MoA08 seisoo vahvalla maaperll
Masters of Arts 2008 –lopputyönäyttelyyn osallistuu ennätysmäärä vastavalmistuneita taiteen maistereita. Mukana on noin 100 uutta ja mielenkiintoista projektia, jotka tulevat muodostamaan Mediakeskus Lumeeseen ennennäkemättömän rikkaan kokonaisuuden. Osa näyttelytöistä tullaan myös näkemään aivan Helsingin ydinkeskustassa toukokuun ajan.
 
Image
30.10.2007
Kansainvlinen MoA08-joukkue valmiina toimeen
Masters of Arts 2008 -festivaalin suunnitteleva ja toteuttava joukkue on muodostettu. Entistä kansainvälisempi tiimi koostuu sekä opiskelijoista että eri alojen ammattilaisista, joiden välisen yhteistyön tuloksena syntyy niin MoAn visuaalinen identiteetti, näyttelyarkkitehtuuri kuin ohjelmisto.


 
Image
11.10.2007
Rihla-paviljonki vuoden 2007 puupalkintoehdokkaana
PUU2/2007:
Arabianrantaan sijoittettu porttimainen rakennelma tuo pienestä koostaan huolimatta merkittävän henkisen panoksen teknologiaa ylistävään ymäristöönsä.
 
Image
10.10.2007
MoA08 tyryhmt nimetn viikolla 43
Masters of Arts -festivaalin suunnitteleva työryhmä valitaan joka vuosi uudestaan. Tapahtuman visuaalisesta identiteetistä vastaa jälleen TaiKin graafisen suunnittelun opiskelijoista koostuva tiimi, jota Saku Heinänen tulee ohjaamaan. Näyttelyarkkitehtuurijoukkue valitaan sekä TaiKin että TKKn arkkitehtiopiskelijoista.
 
Image
29.08.2007
Huippukaupunki-nyttely esittelee MoA07-tit
Taideteollisen korkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Helsingin kauppakorkeakoulun yhteinen Huippukaupunki-näyttely Sanomatalon Mediatorilla 31.8.-12.9.2007 esittelee kolmen yliopiston loppu- ja projektitöiden kautta urbaanin kulttuurin innovatiivista kehittämistä.
 
Image
06.06.2007
MoA07-festivaali kersi 12 000 nuoren visuaalisen kulttuurin ystv Mediakeskus Lumeeseen
Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelyn ympärille kasvanut  moni-ilmeinen Moa07-festivaali keräsi toukokuussa 12 000 taiteen ja taideteollisuuden ystävää Mediakeskus Lumeeseen festivaalin näyttelyyn, kansainvälisesti kovatasoiseen seminaarisarjaan ja muihin tapahtumiin. Tapahtumia järjestettiin myös mm. Saunabussissa eri puolilla Helsinkiä sekä Stadian tiloissa Arabianrannassa. Osa festivaalin näyttelytöistä jatkaa Masters on the Road –näyttelyissä kesän ja syksyn aikana ja joukkoon liittyy Tukholman Konstfackin opiskelijoita lopputöineen.
 
Image
24.05.2007
MoA-nyttelyn parhaita lopputit palkittiin
MoAn yhteistyökumppanit ja tukijat palkitsivat Masters of Arts 07 -festivaalin lopputyönäyttelyyn osallistuneita taiteen maistereita 23.5.