etusivu > näyttely
MoA Master
Image
Kuva: Sami Perttilä

Image
Kuva: Ofer Amir

Image
Kuva: Ofer Amir

Image
Kuva: Ofer Amir

 
Midori Yamada
TAIDETEOLLINEN MUOTOILU
1981, JAPANI

ASKI
Lopputyön statement
Yamada Midorin lopputyö on kuvaus pakkausmuotoilun kehittämisestä Aski Kataskille, uudelle nuorisomuotibrandille, jonka päämaja on Pariisissa. Aski Kataskin luomukset ovat ilmaisultaan hyvin moderneja, mutta kaikki tuotteet tehdään käsin antiikkikankaista. Brandin estetiikan ymmärtäminen oli oleellista, jotta saatoin pakkausmuotoilun avulla tuoda esiin sen olemusta. Projektillani oli seuraavat tavoitteet: tunnistettavuus, viestivyys, laatu, toimivuus ja kestävyys.

    Muotoiluprosessin tuloksena syntyi kaksi pakkausta: laatikko Aski Kataski -koruille ja kenkäpussi tulossa olevaa jalkinemallistoa varten. Pakkaukset tehtiin käsin, jotta niistäkin välittyisi ainutkertaisuus ja ne korostaisivat brandin olemusta. Pakkaukset esiteltiin Aski Kataskin syys- ja talvimalliston 2007–2008 näytöksessä maaliskuussa 2007 Pariisissa.

Biografia
Midori Yamada on kotoisin Japanin Chibasta. Hänellä on taiteiden kandidaatin tutkinto keraamisesta suunnittelusta Tokion Musashino Art Universitysta, jossa hän opiskeli astioiden, ruukkujen ja muiden arkiesineiden suunnittelua. Hänen mielenkiinnon kohteensa ovat kuitenkin laajentuneet Taideteollisen korkeakoulun opetustarjontaan tutustumisen myötä. Suunnittelun eri osa-alueiden laaja-alainen opiskelu antaa hänelle mahdollisuuden ymmärtää eri materiaaleja ja työskennellä muiden aiheiden parissa aina graafisesta suunnittelusta tuotesuunnitteluun.
Yhteystiedot
+358 40 5160270
midori0806(at)hotmail.com
taik_lume_logoteng