etusivu > masters form
MoA Master
Image
Kuva: Sami Perttilä

Nude With Feeling
Kuva: Elisabeth Mladenov

Robert of the Woods
Kuva: Elisabeth Mladenov

First Kiss
Kuva: Elisabeth Mladenov

 
Elisabeth Mladenov
TAIDEKASVATUS
1981, SUOMI

PORTRAITS OF HUMANITY
Lopputyön statement
Elisabeth Mladenovin lopputyö Portraits of Humanity koostuu seitsemästä maalauksesta ja provokatiivista taidetta käsittelevästä kirjallisesta osuudesta. Teokset ovat parafraaseja kuudelle valokuvalle, joiden tekijät ovat provokatiivisia aiheita työssään käsitelleet Robert Mapplethorpe, Joel-Peter Witkin, Jan Saudek ja Andres Serrano. Heidän epätavanomaiset valokuvat kuvaavat inhimillisiä piirteitä ja olotiloja, kuten seksuaalisuutta, uskoa ja kuolemaa. Mladenovin maalaukset muodostavat vuorovaikutuksen valokuvien kanssa, asettaen kysymyksiä kuvien sisällöstä ja seurauksista. Ne ovat kontemplatiivisia taideteoksia, joissa kysytään, miten inhimillisyyttä voi kuvata. Seitsemäs maalaus ei ole parafraasi vaan visuaalinen loppusana sarjalle.

    Lopputyön kirjallinen osuus kuvaa provokatiivisen taiteen kontekstia länsimaisessa nyky-yhteiskunnassa keskittyen taiteellisen tuotoksen teemoihin. Siinä esitetään perspektiivejä provokatiiviseen taiteeseen liittyviin kulttuurillisiin ilmiöihin ja käsitellään taiteilijoiden, taiteen ja yleisön välisen vuorovaikutuksen dynamiikkaa.

Biografia
Elisabeth Mladenov on opiskellut taidekasvatusta Taideteollisessa korkeakoulussa ja valmistunut taiteen maisteriksi 2007. Hän on syventynyt maalaukseen, joka on merkittävässä asemassa hänen elämässä. Mladenov perusti opiskeluaikanaan kolmen ystävänsä kanssa taidekollektiivi Taidetoimiston, joka muun muassa toteutti Fortum Oil Oyj:lle yhdentoista maalauksen tilaustyösarjan. Maalaamisen lisäksi kirjoittaminen on Mladenoville tärkeä ilmaisukeino. Kirjoituksissaan hän käsittelee mielellään taidekasvatuksen ja taiteen polttavia aiheita.
Yhteystiedot
+ 358 50 341 6796
elisabeth.mladenov(at)gmail.com
Lehdistökuva
taik_lume_logoteng