etusivu > näyttely
MoA Master
Image
Kuva: Sami Perttilä

Image
Kuva: Tatu Hiltunen

Image
Kuva: Tatu Hiltunen

Image
Kuva: Tatu Hiltunen

 
Tatu Hiltunen
VALOKUVATAIDE
1977, SUOMI

PASS THE KNOWLEDGE
Lopputyön statement

 

Olen kuvannut vuoden 2006 ajan kierrätyspaperia, -pahvia ja -kartonkia erilaisissa olomuodoissaan ja muodostelmissa. Paperinkeräyspaikassa tuotteet lajitellaan, järjestellään, puhdistetaan ja paalataan sekä kategorisoidaan tiettyihin paikkoihin materiaalinsa mukaisesti. Isossa käsittelytilassa paperikasat usein leviävät arvaamattomasti ja sekoittuvat keskenään muodostaen oman luokittelemattoman, alati muuttuvan näyttämön kuvista ja sanoista. Lopputulos, joka valokuvatessa kulkee lävitseni, sijoittuu jonnekin kollaasin, veistoksen, maalauksen, ympäristötaiteen, installaation, readymaden ja valokuvan välimaastoon. Sarja yrittää antaa mahdollisuuden salaisen tietämyksen, opin ja tuntemuksen vuotamiseen, päästämiseen ja vaihtamiseen katsojan mielen, kokemusten ja muistojen ohi kuin kierrätyspaperi, joka kulkee yhteiskuntamme läpi. Sarja on tehty taidehistoriallista ja -filosofista tietoa kopioiden, väistäen ja uudelleen kierrättäen. Nämä kuvat liikkuvat, laajentuvat, supistuvat, kaatuvat, sumentuvat, lähentyvät, tärisevät, vaihtuvat, häviävät ja poistuvat sämplätyssä imperfektissä.
    Näyttelyä ovat tukeneet perhe, ystävät, Varsinais-Suomen Taidetoimikunta, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen Keskustoimikunta ja Turun kaupungin kulttuurilautakunta.
Biografia
Tatu Hiltunen on valmistunut medianomiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2001. Taideteollisen korkeakoulun valokuvauksenosastolta hän valmistuu taiteen maisteriksi   2007. Hiltusella on ollut yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Taiteilijan uralla on tullut palkintoja taidekilpailuista ja biennaaleista. Vuodesta 2001 Hiltunen on johtanut omaa valokuvayritystä. Viime vuodet hän on valokuvauksen ohella tehnyt installaatioita, videoita ja musiikkia.
Yhteystiedot
+ 358 50 3029 758
tatuhiltunen@kotikone.fi
Lehdistökuva
taik_lume_logoteng