etusivu > masters form
MoA Master
Image
Kuva: Sami Perttilä

Image
Kuva: Vilja Helkiö

Image
Kuva: Risto Helkiö

Image
Kuva: Luis Orozco

 
Vilja Helkiö
MEDIALABORATORIO
1981, SUOMI

KATAKANA CHALLENGE
Lopputyön statement
Katakana Challenge on visuaalinen japanin kielen oppimispeli. Motiivina on ollut tavoittaa hulvaton yllätyksellisyys, hauskuus ja pyrkimys päästä eroon kahlitsevista ajatuksista. Keksitkö mikä englannin kielen sana on esimerkiksi do-ri-n-ku tai ka-n-to-ri bu-ru-u? Työvälineinä olen käyttänyt valokuvasommitelmia ja nopeita animaatiota. Inspiraationa on ollut vaihto-oppilaskokemukseni Japanissa kesällä 2006.

Teknisesti Katakana Challenge on toteutettu Sonyn PlayStation Portable (PSP) pelikonsolin Flash-soittimeen. Pelin musiikin on tehnyt Antti Mäki, päähahmon äänenä on Kaori Otsu ja ohjelmoinnissa avusti Risto Helkiö. Peli voitti Helsingin modernin taiteen museon, Kiasman ja PlayStation Portablen järjestämän innovaatiokilpailun nimeltä DARE ja oli esillä Kiasmassa joulukuussa 2006.
Biografia
Vilja Helkiö valmistuu taiteen maisteriksi keväällä 2007 Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratoriosta. Hänellä on ennestään mediatekniikan insinööritutkinto. Medialaboratoriossa opiskellessaan hän osallistui muun muassa Tulse Luper Journey Flash -moninpelin tekemiseen internetiin ja toteutti Puhuva Patalappu ääni-käyttöliittymä-installaation. Kesällä 2006 Helkiö oli vaihto-oppilaana Kiotossa ja teki lopputyökseen japanin kielen katakana-sanojen oppimiseen motivoivan pelin nimeltä Katakana Challenge.
Yhteystiedot
+358 40 701 80 99
vhelkio@gmail.com
taik_lume_logoteng