etusivu > näyttely
MoA Masterit
MoA07 voi olla ”pieni sininen festivaali”, mutta näyttelynä sitä voisi kuvata pikemminkin suureksi moniväriseksi valtamereksi, jossa erilaiset työt ja tekemisen tavat ovat esillä rinnakkain ja ristikkäin. Nimensä mukaisesti Taideteollisessa korkeakoulussa tehdään sekä taiteeksi että tuotteiksi tarkoitettuja töitä, ja tämä näkyy myös MoAssa.
       Tekniikan tai koulutusohjelman sijaan ryhmittelyä ovat kuitenkin ohjanneet töiden intentiot ja kontekstit: millä mielellä teos on tehty – tekijälähtöisesti vai esimerkiksi tiiviissä yhteistyössä käyttäjän kanssa – ja mihin todellisuuteen työ liittyy – onko se yritykselle tehty teollinen tuote vai alati muuttuva taiteellinen prosessi.
  

       MoA-näyttelyn töistä vahvasti nousevia teemoja vuonna 2007 ovat jokapäiväistä elämää helpottavat innovaatiot, käyttäjälähtöisyys suunnittelussa, erilaisten tekijöiden ja kulttuurien kohtaamiset, luonnon ja keinotekoisen todellisuuden vuoropuhelu, fiktiiviset tilat ja epätilat sekä arjen pienet havainnot, joita tarkasti katsomalla voi nähdä paljon. Uutta tämän vuoden MoAssa ovat kirjalliset, tutkimukselliset lopputyöt, jotka täydentävät kuvaa Taideteollisessa korkeakoulussa tehtävästä työstä. Uutta ja ainutlaatuista on myös arkkitehtuuri eli Lumeen studioihin luotu oma maailmansa, jossa työt ovat esillä ja koettavissa.
Tervetuloa sukeltamaan syvälle.

 

KURAATTORI KATJA LINDROOS 

     
 

Näyttely avoinna

 

arkisin klo 12-20

viikonloppuisin  klo 12-18