etusivu > moa on...
MoA on...

4_2_1_tuuli


Tuuli Sotamaa 

Kuva: Olli Karttunen

 

4_2_3_majuri


Susanna Majuri, Elsker fyr 

Kuva: Susanna Majuri

 

4_2_3_kelterErika Kelter, Adoptio 

Kuva: Erika Kelter

Viivi Laine, Kelkka

Kuva: Chikako Harada

Festivaalin tuottaja, näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa 

 

MoA07 – pieni sininen festivaali

 

Masters of Arts –festivaali on visuaalisen kulttuurin ilotulitusta. MoA on kasvanut lyhyen historiansa aikana mittoihin, joista tuskin vielä 2004 uneksittiin. Pinkein kulttuurifestari EVER! vuonna 2005 antoi vihjeen tulevasta. Nuoret tekijät tavoittelivat kuuta ja unelmissaan sen tavoittivat. MoA06 kutsui Arabianrannan muut oppilaitokset juhlaan kumppaneiksi. Ohjelmisto laajeni TaiKin lopputyönäyttelystä massiiviseksi kaupunkikultuuritapahtumaksi. Tulevana keväänä MoA on jälleen ottanut uuden askeleen – se on avannut ovet myös naapurimaa Viron suuntaan. MoA kansainvälistyy ja laajenee yli meren tehden yhteystyötä Viron Taideakatemian kanssa. MoA07 on pieni sininen festivaali.

 

 

Sininen syvyys

 

Meri teemana kertoo MoAn monimuotoisuudesta ja heterogeenisyydestä, virtauksista, intensiteetin muutoksista, yllätyksellisyydestä ja avoimuudesta – siitä syvyydestä, jolla nuori visuaalinen kulttuuri voidaan kohdata, kokea ja nähdä.

     Tämän kevään festivaalin visuaalinen identiteetti kuvastaa Taideteollisen korkeakoulun valmistuvien maistereiden omaleimaisuutta, erottuvaisuutta, raikkautta ja persoonallisuutta. Identiteetti on kuin valtameri, joka pitää sisällään lukemattoman määrän pieniä yksityiskotia, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden: TaiK oceanin.

     Näyttelyarkkitehtuuri luo ennennäkemättömät puitteet lähes sadalle lopputyölle. Arkkitehtuuri perustuu suuriin liikkeisiin ja intensiteettien muutoksiin. Se kutsuu kävijän hyppäämään syvyyksiin, pinnan alaiseen kiehtovaan maailmaan.

 

 

Yhteistyöllä tuloksiin

 

Festivaalin ohjelmisto laajenee edellisistä vuosista, ja pieni sininen  festivaali saattaakin olla aivan uusi (kulttuuri)aalto. MoAn ohjelmistoa ja fyysisiä puitteita ovat rakentamassa niin Arcada, Pop&Jazz Konservatorio ja Stadia kuin TaiKin lukuisat opiskelijat ja TKKn arkkitehtiosaston nuoret lahjakkuudet oppilaitosten kokeneen henkilöstön tuella. Yhteistyössä piilee se voima, jolla festivaalista tehdään totta!

     Festivaalin tapahtumiin kuuluu lukuisa määrä juhlia, klubeja ja tempauksia. Arabianrantaan kohoaa uusi maamerkki ja tulemme muun muassa juhlien testaamaan Huippuyliopistojen yhteistyötä sekä soutamaan kilpaa Vanhankaupunginlahdella.

 

 

Unelmien kasvot

 

Festivaalin ohjelmiston ytimen muodostaneet seminaarit jatkuvat tulevanakin keväänä entistä mielenkiintoisempina ja sykähdyttävämpinä. Kuuden kansainvälisen seminaarin kokonaisuus peilaa yhteiskunnan kehitystä ja luovuuden merkitystä. Sarja avaa näkökulmia tulevaisuuteen ja asettaa nuorten tekijöiden työt sekä korkeakoulun toiminnan laajempaan kontekstiin. Luennoitsijat antavat onnistuneille unelmille kasvot, tekijän ja persoonan – ne kertovat tarinoita, joista yleisö voi vapaasti nauttia. Seminaarien aiheet ovat arkkitehtuuri, muotoilun persoonat, muotoilujournalismi, luova innovaatio, luovuuden filosofia ja bisnes.

     MoA on mahdollisuusavaruus, jonka lopullinen ulottuvuus paljastuu, kun ovet avautuvat 9.5.2007.

 

Tervetuloa syvyyksiin!