etusivu > media > lehdistötiedotteet > 8.5. opiskelijat loivat moa07-festivaalin visuaalisen ilmeen ja näyttelyarkkitehtuurin
8.5. Opiskelijat loivat MoA07-festivaalin visuaalisen ilmeen ja näyttelyarkkitehtuurin

Masters of Arts 2007 -festivaalin meriteeman mukainen visuaalinen ilme ja aaltoileva näyttelyarkkitehtuuri ovat syntyneet opiskelijoiden yhteistyönä. Ainutlaatuista visuaalista ilmettä ovat olleet toteuttamassa Taideteollisen korkeakoulun graafikko-opiskelijat Eero Astala, Otto Donner, Timo Ilola ja Mark Kuivanen sekä tila- ja kalustesuunnittelun opiskelijat Seppo Tusa, Katharina Schmidt, Iina Välilä ja Tiina Rytkönen. Tänä vuonna suunnitteluun osallistui ensimmäistä kertaa myös Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin opiskelijoita, joista mukana projektissa olivat Olli Hanhirova, Anni Hapuoja ja Timo Koskinen.


Festivaalin arkkitehtuurissa toistuu aalto

Festivaalin näyttelytila muuttuu elämykselliseksi merimaailmaksi, jonka eri tiloissa toistuu aalto. Tilan lattia ja katto aaltoilevat, ja aalto nousee myös seinille. Arkkitehtuurissa on käytetty hyväksi näyttelyn eri tilojen tunnelmia. Jokainen tila on oma pieni maailmansa, josta näyttelyn työt löysivät paikkansa. Arkkitehtuuri luo kokonaisvaltaisen näyttelykokemuksen ja antaa lopputöille niiden arvoisensa näyttelytilan.

Arkkitehtuuri leviää myös näyttelytilan ulkopuolelle. Tiina Rytkösen suunnittelema Rihla-paviljonki komeilee Kaj Franckin kadun päässä sijaitsevalla aukiolla MoAn maamerkkinä. Koottava ja purettava paviljonki on toteutettu TaiKin ja TKK:n PRA-studion yhteistyöprojektina.


Visuaalinen ilme liikkuu meren tavoin eteenpäin

Visuaalinen ilme luo tapahtumalle omanlaisensa MoA-hengen. Graafikoiden käden jälki näkyy muun muassa Saunabussissa, festivaalijulisteissa ja -esitteissä, näyttelykatalogissa, Arttu-lehdessä ja MoAn nettisivuilla. Grafiikka pääsee oikeuksiinsa myös itse näyttelytilassa esimerkiksi tapetoituina seininä.


Masters of Arts -festivaali 2007
9.– 27.5.2007
Taideteollinen korkeakoulu, Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C, 00560 Helsinki
MoA07-lopputyönäyttely avoinna arkisin klo 12–20, viikonloppuisin ja pyhinä 12–18. Vapaa pääsy

Lisätiedot festivaalista, näyttelytöistä ja ohjelmasta sekä yhteistyökumppanit: www.moa.fi
 

Tiedustelut:

Festivaalin tuottaja, näyttelypäällikkö Tuuli Sotamaa 050 331 6727, Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

 

   

  

 

 

 

Tiedustelut
Taideteollinen
Korkeakoulu
Viestintäsuunnittelija
Anna-Maija Aalto
puh. 756 30467
Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

 

logo_taik_finlogo_lume_fin