etusivu > media > lehdistötiedotteet
Lehdistötiedotteet
 
6.6. MoA07-festivaali keräsi 12 000 nuoren visuaalisen kulttuurin ystävää Mediakeskus Lumeeseen
Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelyn ympärille kasvanut  moni-ilmeinen Moa07-festivaali keräsi toukokuussa 12 000 taiteen ja taideteollisuuden ystävää Mediakeskus Lumeeseen festivaalin näyttelyyn, kansainvälisesti kovatasoiseen seminaarisarjaan ja muihin tapahtumiin. Tapahtumia järjestettiin myös mm. Saunabussissa eri puolilla Helsinkiä sekä Stadian tiloissa Arabianrannassa. Osa festivaalin näyttelytöistä jatkaa Masters on the Road –näyttelyissä kesän ja syksyn aikana ja joukkoon liittyy Tukholman Konstfackin opiskelijoita lopputöineen.
 
 
23.5. Masters of Arts -festivaalin parhaita lopputöitä palkittiin
Masters of Arts 2007 -festivaalin lopputyönäyttelyyn osallistuneita palkittiin Taideteollisessa korkeakoulussa
23. toukokuuta. Korkeakoulun yhteistyökumppanit ja säätiöt jakoivat rahapalkintoja tänä keväänä valmistuvien taiteen maistereiden (TaM) parhaille lopputöille.
 
 
21.5. Viron taideakatemia esittäytyy Masters of Arts -festivaalilla

Masters of Arts 2007 -festivaali on kutsunut Viron taideakatemian (Eesti kunstiakademia) esittäytymään Taideteolliseen korkeakouluun 21.-27.5.2007.  Festivaaliohjelmistossa nähdään nyt ensimmäistä kertaa ulkomaisen oppilaitoksen vierailunäyttely.

 
 
8.5. Opiskelijat loivat MoA07-festivaalin visuaalisen ilmeen ja näyttelyarkkitehtuurin
Masters of Arts 2007 -festivaalin meriteeman mukainen visuaalinen ilme ja aaltoileva näyttelyarkkitehtuuri ovat syntyneet opiskelijoiden yhteistyönä. Ainutlaatuista visuaalista ilmettä ovat olleet toteuttamassa Taideteollisen korkeakoulun graafikko-opiskelijat Eero Astala, Otto Donner, Timo Ilola ja Mark Kuivanen sekä tila- ja kalustesuunnittelun opiskelijat Seppo Tusa, Katharina Schmidt, Iina Välilä ja Tiina Rytkönen. Tänä vuonna suunnitteluun osallistui ensimmäistä kertaa myös Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin opiskelijoita, joista mukana projektissa olivat Olli Hanhirova, Anni Hapuoja ja Timo Koskinen. 
 
8.5. Masters of Arts 2007 -festivaali alkaa!
MASTERS OF ARTS –FESTIVAALILLA SOUDETAAN KILPAA, SAUNOTAAN JA KELLUTAAN Festivaalin ohjelmisto on ennätyksellisen runsas

Moni-ilmeinen Masters of Arts 2007 –festivaali eli MoA07 tarjoaa kolme tapahtumatiheää festivaaliviikkoa Helsingin Arabianrannassa. Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä kevään kulttuurifestivaaliksi kasvanut tapahtuma pitää sisällään MoA-festivaalin sydämenä sykkivän lopputyönäyttelyn ja kansainvälisen seminaarisarjan lisäksi MoA-historian laajimman ohjelmiston, yhteensä 85 silmiähivelevää, korviavoitelevaa ja ajatuksia avartavaa tapahtumaa.
 
 
4.5. Tähtiä, visionäärejä ja uskomattomia tarinoita - MoA-07-seminaarisarjaan 20 huippuluennoitsijaa
Taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts –festivaalin odotettu seminaarisarja keskittyy tänä vuonna luoviin aloihin viidellä eri rintamalla ja 20 kansainvälisen ja kotimaisen kärkinimen - kuten Alberto Alessi, José Oubrerie, Martí Guixé, Ernesto Neto, Lisa Sounio ja Alf Rehn -  voimalla. Seminaareissa puhutaan peräänantamattomuudesta, luovien yhteisöjen jatkuvasta uudistumisesta, muotoilijoiden ja taiteilijoiden matkasta huipulle, muotoilujournalismista sekä lennätetään innovaatiokeskustelu uusille urille.
 
 
Kutsu lehdistötilaisuuteen 8.5.

 

 

 
 
27.4. MoA-näyttely on luovuuden valtameri
Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä on kasvanut nuoren visuaalisen kulttuurin kaupunkitapahtuma Masters of Arts –festivaali eli MoA.  Tapahtuman ydin on yhä lopputyönäyttely. Katja Lindroosin kuratoima  MoA07-näyttely on todellinen luovuuden valtameri: aalloissa ja varsinkin niiden alla on nähtävissä monenlaista floraa ja faunaa – erilaisia töitä ja tekemisen tapoja. MoA-näyttely rakentuu joka vuosi vastavalmistuneiden töistä. Kustakin koulutusohjelmasta on otettu mukaan lopputöitä. MoA on TaiKin maistereiden oma näyttely – ja koko festivaalin sydän. Näyttelyn lopputöissä  näkyy tänä vuonna erityisen vahvasti taide, yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ja niin taiteen maistereiden yhteistyö yritysten kanssa kuin heidän oma yrittäjyyskin.
 
 
3.4. Kansainvälistyvä Masters of Arts –festivaali sukeltaa luovuuden syviin vesiin
Festivaalin seminaarisarjan kansainvälisinä tähtinä mm. Alberto Alessi, Ernesto Neto ja José Oubrerie

Luova intohimo tyrskyää  toukokuussa Masters of Arts –festivaalilla Helsingin
Arabianrannassa. Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä nuoren visuaalisen kulttuurin kaupunkitapahtumaksi kasvanut festivaali tarjoaa tänä vuonna monimuotoisen lopputyönäyttelyn ja kuplivan oheisohjelman lisäksi kansainvälisten huippujen siivittämän seminaarisarjan, joka tuo Arabianrantaan mm. Alberto Alessin. Yhteistyöstä rakentuva Masters of Arts –festivaali (MoA) kansainvälistyy entisestään, kun festivaalilla esitellään myös Eestin Taideakatemian lopputöitä.
 
Image
MoA-näyttelyn työt valittu
MoA 2007  -näyttelyyn on valittu 76 tekijää.  Joukko tulee vielä kasvamaan, kun mm. ulkomailta vuodenvaihteessa palaavat opiskelijat esittelevät työnsä jurylle. Vuoden 2007 MoA-näyttelystä tuleekin edeltäjiään suurempi ja monivivahteisempi.
 
 
3.12.2006 Luova osaaminen virtaa Masters of Arts -festivaalille
Masters of Arts Festivaalista on kasvanut tapahtuma, jota odotetaan ja jolta odotetaan paljon – yllätyksiä, raikkaita näkemyksiä, visioita, tiukkaa sisältöä, hymyä ja huumoria, kysymyksiä ja vastauksia. Masters of Arts 2006 houkutteli Arabianrantaan 12 000 kävijää, 5000 enemmän kuin edellisenä vuonna.
 
 

   

  

 

 

 

Tiedustelut
Taideteollinen
Korkeakoulu
Viestintäsuunnittelija
Anna-Maija Aalto
puh. 756 30467
Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

 

logo_taik_finlogo_lume_fin