In englishSvensk resumé    
Etusivu | Uutiset | Näyttely | Tapahtumat | Yhteistyökumppanit | MoA:n taustalla | Lehdistö | Yhteystiedot
Etusivu > Lehdistö
 


Kuva: MoA 2006


Aalto, Klaus
STEREO
Kuva: Sami Mannerheimo


Kosonen, Krista
Black Widow
Kuva: Aino Huhtaniemi


Lenkkeri, Ville
Kuva sarjasta Todellisuutta tekemässä


Niemi, Satu
Koriste on enemmän
Variaatiot - koristemallisto lautasille
Kuva: Tiina Tuppurainen


Nieminen, Katja
Teho - vaatemallisto
Kuva: Kai Widell


Saari, Anu
Ajatus
Kuva: Elsa Vihmari


Salin, Salla
Tilapäinen poikkeama
Kuva: Salla Salin


Ervamaa, Tuomas
Figuurit
Kuva: Tuomas Ervamaa

 

Tiedote 30.5.2006

MASTERS OF ARTS FESTIVAALI KERÄSI ENNÄTYSYLEISÖN NUOREN VISUAALISEN KULTTUURIN YSTÄVIÄ ARABIANRANTAAN

Osa festivaalin lopputöistä jatkaa
Masters on the Road -näyttelyissä

Kolmiviikkoinen Masters of Arts Festivaali päättyi viikonloppuna Taideteollisen korkeakoulun Mediakeskus Lumeessa. Taideteollisen korkeakoulun lopputyönäyttelystä nuoren kulttuurin kaupunkikulttuuritapahtumaksi kasvanut festivaali keräsi tänä vuonna ennätysmäiset 12 000 kävijää festivaalin näyttelyyn, seminaareihin ja muihin tapahtumiin.

Masters on the Road esittelee valikoituja paloja MoA-näyttelystä

Festivaalin ytimessä oleva lopputyönäyttely teki näkyväksi taiteen maistereiksi valmistuvien opiskelijoiden tiedot, taidot ja luovuuden. Nuorten kykyjen voimannäyte puhutti 77 erilaisella työllä niin mediaa, suurta yleisöä kuin alan ammattilaisiakin.
Tänä vuonna näyttelyssä kävi myös runsaasti koulu- ja päiväkotiryhmiä. Valmistuvat maisterit solmivat kontakteja työnantajiin ja valmistajiin. Festivaalin ja korkeakoulun yhteistyötyökumppanit ja säätiöt palkitsivat näyttelyn parhaita töitä.

Osa näyttelyn töistä jatkaa Masters on the Road –näyttelyissä. Syksyiselle Helsinki Design Weekille valittiin Tero Jakun MoA-palkittu maastopyörä, Jokko Korhosen työryhmäympäristö tuoteinnovaatiomahdollisuuksien kartoitukseen, Nicolas von Flittnerin BoxerCat-alumiinivene ja Karoliina Talvitie-Lambergin kiinnostusta herättänyt digiajan rippituoli Teletunnustus.

Norsu-galleria on kutsunut 12 taiteen maisteria elokuiseen näyttelyyn. Mukana ovat mm. MoA-palkintojenjakotilaisuudessa tupla-palkitun Klaus Aallon Stereo-pöytä, Kaisa Vuorisen tinkimättömällä ammattitaidolla tehty Ihmisen kuvia – korukokoelma ja Naoto Niidomen Kleopatra, joka on ansiokas tutkimus kalusteiden verhoilusta.

Saton tiloihin sijoittuu kesäkuun ajaksi seitsemän lopputyötä, mm. Suvi Niskakankaan monitasoinen Peitto-installaatio, Mikko Paakkasen Vino-sohva ja Anu Saaren Ajatus-tekstiilimallisto. Arabian Kauppakeskuksessa on kesäkuun puoliväliin saakka Sonja Salomäen, Susanna Iivanaisen, Petra Juvan ja Tuomas Tiitisen työt.

MoA-seminaarit edustivat luovien ihmisten rohkeaa ajattelua

Festivaalin seminaarit toivat keväiseen Arabianrantaan huippujoukon eri alojen asiantuntijoita seminaarin luennoitsijoiksi. Seminaarit rakentuivat luovien alojen ajankohtaisten ja tulevien suuntausten ympärille. Yhteisenä piirteenä muotoilua, välitiloja, luovaa elämää, arkkitehtuuria ja Taideteollisen korkeakoulun roolia suomalaisen yhteiskunnan kehittäjänä käsitteleville seminaareille – niin luennoitsijoille kuin aiheille – oli rajoja rikkova ajattelu ja monialainen rohkeus. Esimerkiksi Tunnelma arkkitehtuurissa -seminaarin keynote-puhuja, Ohio State Universityn professori Jeffrey Kipnis haastoi ottamaan tunnelman vakavasti, sillä tunnelmalla tulee hänen mukaansa olemaan myös poliittinen merkitys.

Yhteistyöllä rakennettu festivaali kutsuu ensi vuonna mukaan Viron taideakatemian

Masters of Arts Festivaali rakentuu laajalla yhteistyöllä. Tämän vuoden festivaalin onnistumiseen vaikutti yli 300 ihmisen panos. Festivaalin pääyhteistyökumppaneina olivat Helsingin Sanomien NYT-liite, Arabianrannan Portaali Business Park ja Helsinki Virtual Village. Muina yhteistyökumppaneina olivat Nelonen, Art-Print, Askon Säätiö, Back Office Services, Belik, Elcoteq, HKL, Clear Channel, Iittala, Kauppakeskus Arabia, Kronenbourg Blanc, Marimekko, PaperNet, Sato ja Yrkeshögskolan Sydväst.

Festivaalin monipuolisia tapahtumia olivat tänä vuonna järjestämässä myös Arabianrannan muut oppilaitokset Arcada, Stadia ja Pop & Jazz Konservatorio, jotka tarjosivat festivaaliyleisölle mm. musiikkia ja teatteria sekä erilaisia ohjelmaiskuja keskustasta Arabianrantaan liikennöineessä festivaaliratikassa.

Ensi vuoden Masters of Arts Festivaalille on kutsuttu mukaan Viron taideakatemia. Vuoden 2007 Masters of Arts Festivaali järjestetään 9.-27.5.2007.

Tiedustelut:
Festivaalin tuottaja Tuuli Sotamaa puh. 050 331 6727
Viestintäsuunnittelija Anna-Maija Aalto puh. 75630467
etunimi.sukunimi@uiah.fi

 

Lataa tiedote MS Word-tiedostona.

 

 

Lehdistötiedotteet

Lehdistöarkisto

Maisterit kuvapankki

 

 
             
   
     
Taideteollinen korkeakoulu Mediakeskus Lume