· Lives
· Times
· Worlds
· Colors
· Images
· Wires

 

 

Kuraattori Tomas Ivan Träskman

”Kuusi näyttelyteemaa – Lives, Times, Worlds, Colors, Images ja Wires – valittiin, ei ainoastaan yhdistämään, vaan luomaan koneiden tavoin rysähtäviä ja törmäileviä iloisia tapaamisia eri osapuolten – ihmisten, esineiden ja ajatusten – välille. Kaikki teemat viittaavat lehtien nimiin.

Journalismilla on aina ollut tärkeä osa kulttuuriteollisuudessa. Näyttelyn teemat eivät koske ainoastaan näyttelytöitä vaan myös yleisöä. Samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteisen teeman ääreen, koska he ovat kiinnostuneita samoista pyrkimyksistä ja toiminnoista. Swiftmaista kuratointia, voisi sanoa. Kyseessä on, kuten Gulliverin matkat, sarja kokeiluja vaihtuviin suuntiin – jatkuvasti, elämäntapana.”

Tomas Ivan Träskman (s.1970), on taidehistorioitsija, joka työskentelee taiteen, median ja kasvatuksen risteyksessä. Hän on toiminut kriitikkona, kirjoittanut laajasti taiteesta, ohjannut ja tuottanut tv-ohjelmia, dokumentteja, lyhytelokuvia ja animaatioita. Träskman työskentelee tällä hetkellä Sydvästin ammattikorkeakoulun vanhempana lehtorina ja opettaa Valandin Taideakatemiassa Göteborgissa.